Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szybkie pytanie jaki odtwarzacz.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szybkie pytanie jaki odtwarzacz.

Jak w temacie, mam zniecierpliwionego ''Tescia''

Potrzebuje konkretow bo akurat na odtwarzaczach sie nie znam.... Upatrzyl takie dwa modele. Ktory brac i dlaczego ? W moim mniemaniu Soniak odpada odrazu bo od zawsze mialem jakos uprzedzenia do przereklamowanej firmy.. Ale nie wiem, wypowiadac sie.

ONKYO DX - 6930
    http://allegro.pl/show_item.php?item=1294198031

SONY CDP-591
    http://allegro.pl/show_item.php?item=1291135447

Bralbym Onkyo z racji ze cdp 591 sam posiadam i niema w nic nic nadzywczajengo uklady operacyjne to tylko tl082 oraz NE z tych najtanszych,modelu dokladnego nie pamietam,jedynie dobry w tch soniakch jest laser kss-240, co siedzi w Onkyo niemam pojecia ale wyglada na solidniejsza konstrukcje

[ Dodano: 2010-11-03, 11:10 ]
    widze ze jestes z Rzeszowa jak chcesz to mozesz sobie go odsluchac u mnie z tym ze u mnie marnie z kolumnami,ewentualnie molgbym Ci go wyporzyczyć :)

go-czytaj sony cdp-591:)

Skomentuj

Moze nic nie wniose ale doszukalem sie ze Onkyo 6850 ma:

bardzo trudno dostępny laser SPU3013.
      Wiec moze ta wersja ktora podalem tez... Sam nie wiem.

Skomentuj

mam sony cdp 591 to niezły odtwarzacz szybko wczytuje płyty laser nie mieli w poszukiwaniu piosenki nawet na bardzo porysowanej płycie bez problemu czyta nawet nagrane tescowe cd z predkoscią 52x dużo przycisków bardzo rozbudowany pilot, cicha praca nic sie nie zacina obudowa jak i bebechy bardzo pożadnie zrobione nie ma problemu z laserem. w porównaniu do sony dvp-ns708H lepsza jakość odtwarzanych płyt porównywałem go również z denonem (niestety nie pamietam modelu ale podobna pólka cenowa) sony wypadł lepiej. Niestety jest wrażliwy na wstrząsy jak pukniesz w niego mocniej albo uderzy konkretny bas to spodziewaj się ze płyta może przeskoczyć. jakość odtwarzania jest na niezłym poziomie bez problemu słychać czy na cd zostały nagrane mp3 czy płyta jest oryginalna.

Skomentuj

do soniaka kosztuje ok 60zł podrobka a 300zl orginał

Skomentuj

ONKYO DX-6930 ->
            DAC: 1 x SM5861AP - YM3433
            Laser: KSS-210A - cena samej głowicy ok 24zł

Skomentuj

No dobra, wiec mamy cennik laserow... Soniak 60-zl. Onkyo 30 zl.

To teraz dalej, ktory kupic ?:/ Doradzcie mi bo jak sie mu nie spodoba to Corki mi nie odda :mrgreen:

Skomentuj

Wziąłbym Onkyo
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

też jestem za ONKYO.Akurat mam ten model i jestem zadowolony.Musisz tylko wziąć pod uwagę to,że ma nietypową szerokość 450mm.

Skomentuj

Spotkanie z kolega misiek88 zaowocowalo pozyczeniem wspomnianego SONEgo do odsluchow. Jak sie spodoba to bierzemy :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X