Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Karta dźwiekowa do około 100 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Karta dźwiekowa do około 100 zł

Witam koledzy. Złożyłem cały zestaw pomiarowy do zaprojektowania zwrotnicy i potrzebuje jakieś karty dźwiękowej do około 100 zł. Patrzyłem za kartą creative SB Audigy. Czy to dobra karta? Proszę o pomoc i swoje sugestie.

SB live model SB0100 (jakoś tak)

nie kombinuj z audigy, sb live jest sprawdzona
    na SB Audigy SE pomiary nie działają

Skomentuj

Audigy 2 dobrego w tej cenie nie kupisz, kosztują ok 150zł, rozważałeś opcje dołożenia do lepszej karty?

Audigy kosztuje ok 70zł i najlepiej szukaj wersji GOLD SB0090 lub SB0220

Skomentuj

Ja w szumblasterach nie gustuję, między innymi ze względu na mieszanie nazewnictwem. Jeśli ma być jakość to poleciłbym raczej Herculesa Fortissimo bo Audiotraka czy Terratec'aw tej cenie raczej nie wyrwiesz.
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

A tą kartę SOUND BLASTER LIVE 5.1 SB0100 jeszcze produkują?

Skomentuj

Popcorn, tylko soundblaster live sb0100, chyba jej nie produkują, ale używaną w super stanie z allegro za 30zł spokojnie wyrwiesz :)

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
              na SB Audigy SE pomiary nie działają
              Mialem podobna karte ( SB live24. To jest praktycznie to samo ) i bez problemu wykonywalem pomiary. Kwestia dobrania odpowiednich sterownikow i ustawien
              Zamieszczone przez LightSound
              Audigy 2 dobrego w tej cenie nie kupisz, kosztują ok 150zł
              Tak sie sklada, ze ponizej 100zl bez problemu teraz mozna dostac PELNE Audigy2.

Jezeli to ma byc karta TYLKO do pomiarow to nie ma sensu doplacac do A2. Lepiej wziac cos z SB 5.1 Live SB0100/SB0060.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh
                Tak sie sklada, ze ponizej 100zl bez problemu teraz mozna dostac PELNE Audigy2.
                Pokażesz mi taką aukcje? Bo z miłą chęcią bym kupił

Skomentuj

LightSound, Prosze : http://allegro.pl/creative-sound-bla...326905926.html .

Skomentuj

No właśnie ta karta ma nie tylko służyć do pomiarów ale tez do słuchania muzyki:) To brać tą kartę Audigy 2?

Skomentuj

Korzystając z tematu(mam nadzieje że autor tematu się nie obrazi) , z tego co słyszałem lepsze do pomiarów są karty zewnętrzne. Więc jakie polecacie zewnętrzne karty w tej lub wyższej cenie?

Skomentuj

Upolujcie Audigy 2 ZS GOLD.

Skomentuj

Popcorn, tak, bierz. Ja poczekam na wersje Audigy 2 ZS GOLD, bo to dla mnie jest dopiero pełne audigy :P

Skomentuj

Wszystko zalezy od tego jak kto rozumie "pelne". Dla mnie pelna wersja to taka, ktora nie jest okrojona od strony przetwarzania dzwieku ( DSP ). Zlocone wyjscia, port fireware czy inne dodatki powiekszajace cene dwukrotnie nigdy do mnie nie przemawialy. Niby wersja ZS jest lekko ulepszona ( bynajmniej wg creative ) oraz nowsza, niemniej nie widzialem jeszcze nigdzie testow wskazujacych na wyzszosc ZS pod wzgledem dzwieku wzgledem innych kart A2.

Skomentuj

joy_pl, wcale nie, wręcz przeciwnie pojawia się opóźnienie

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
                                joy_pl, wcale nie, wręcz przeciwnie pojawia się opóźnienie
                                Miedzy czym a czym?

Skomentuj

Czaruję...
                                X