Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SYMASYM w mostku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SYMASYM w mostku

Witam,

niedawno pozyskałem od kolegi z forum dwie takie końcówki wraz z trafem 2 x 24 V 300 W. Czy ktoś z Kolegów odważył się zrobić na tych końcówkach mostek przy takim zasilaniu i obciążeniu 4 ohm ? Trochę szkoda by było puścić wszystko z dymem.

Pozdrawiam,
    Jacek Zieliński

raczej bez szans dla 4 ohm w mostku bez dokładania tranzystorów - tzn zagra ale nie długo :)

Skomentuj

Czołem,

tak też myślałem, ale warto zapytać. Dzięki.

Jacek Zieliński

Skomentuj

a po co ci takie wymysły w końcu zrobiłeś sobie pcb do lynxa :) ...

Skomentuj

Nie na temat...
          heh daniel69 nie wypaliło ci zamówienie i coś pamiec cie zwodzi, sprawdz jeszcze raz kto napisal ze zrobil sobie plytke, Jacek podal inna przyczyne
          Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
          Witam,

jeśli zamówienie nie zostało jeszcze złożone, to z uwagi na problemy finansowe proszę o skreślenie mnie z listy.

Pozdrawiam,
          Jacek Zieliński

Skomentuj

nom może i tak zwracam honor :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
              tak też myślałem, ale warto zapytać. Dzięki.
              To zle myslales a na forum malo kto ma pojecie o koncowkach wiec nie wiele sie dowiesz.

Przy tym trafie nie powinno byc problemu z praca na 2x2omach czyli 1x4omach w mostku. Symek nie ma zabezpieczen pradowych wiec nie bedzie sie wylaczal a moc przy 2omach na kanal wyniesie 100-150W wiec bezpiecznie dla tranzystorow mocy.

Nie wiem jak bedzie z jakoscia bo symek ma bardzo male prady sterujace tranzystorami mocy a te przy 2omach beda chcialy duzo wiecej. Mozna zmniejszyc rezystory emiterowe.

Skomentuj

Witam,

wielkie dzięki Irku. Teraz się odważę.

Pozdrawiam,
                Jacek Zieliński

Skomentuj

Witam, odgrzewam temat. Próbował ktoś zasilać wyższym napięciem stopnie sterujące w powyższym wzmacniaczu? Chodzi mi o wykorzystanie transformatora z radmora 5412 ts 180/4 o napięciach 2x20V i 2x25,6V ? Przy tak niskim napięciu zasilania chce dodać możliwość mostkowania. Zastanawiam się tylko czy transformator to wtedy wytrzyma.

---------- Post dodany o 11:03 ---------- Poprzedni post o 18:22 ----------

Próbował ktoś w sprzężeniu zwrotnym stosować bipolara nichicon muse?

Skomentuj

Czaruję...