Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SHARP SX-8800(GY) --- Przester ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SHARP SX-8800(GY) --- Przester ?

Mam spory kłopot z tą końcówką ponieważ... zastosowałem przedwzmacniacz Aiwac22 i podłączyłem ładnie wszystko pod komputer i jak mam zwiększone na karcie dźwiękowej na 100% głośność to bezpiecznik wyłącza końcówkę przy 10/20 >:(>:(>:(
    żeby na przedwzmacniaczu rozkręcić do końca ją to muszę w komputerze zmienić głośność na ok. 20% żeby się nie wyłączyła. Czy to normalne że jest za duży syg z komputera ? czy elektrolity są wyschniete w końcówce (podobno wtedy tak sie robi) i jak i za ile takie coś naprawic ? :glare:

Zbyt mocny sygnał. To normalne.
    Wyłącz podbicie basu.

Skomentuj

najpierw powiedz jakie kolumny masz podlaczone do tej koncowki (4 ohm czy 8 ) potem do jakiego wejscia podlaczasz w tym przedwzmacniaczu (gramofonowe ma bardzo duze wzmocnienie )

Skomentuj

Zamieszczone przez dami300189 Zobacz posta
        najpierw powiedz jakie kolumny masz podlaczone do tej koncowki (4 ohm czy 8 )
        narazie nic nie ma :|| tak poprostu sygnał do niiej idzie ... to przez to ? a mam tak podłaczone :
        http://img17.imageshack.us/i/p10006531024x768.jpg/

---------- Post dodany o 18:33 ---------- Poprzedni post o 18:31 ----------

te szare kabelki to do komputera a te biale i czerwony to odkoncowki

Skomentuj

Skoro wyłącza się bez kolumn to coś tu jest nie tak.

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210 Zobacz posta
            Skoro wyłącza się bez kolumn to coś tu jest nie tak.
            słyszałem ze jak sie dlugo jej uzywa to cos tam wysycha (elektrolity) i sa wtedy lekkie i przester szybko lapie a ja ta koncówke kupilem uzywana niestety nie wiem ile ...

Skomentuj

No to pozostaje rozkręcenie wzmacniacza i szukanie usterki.

Skomentuj

powiedz czym sie objawia to wylaczenie o ktorym piszesz

Skomentuj

powiedz czym sie objawia to wylaczenie o ktorym piszesz
                  tym ze jak mam ustawione w kompie na 100% glosnosc to koncowka sie wylacza jak na przedwzmacniaczu jest 10/20 wted musze przyciiszyc i znowu sie wlaczy to bezpiecznik chyba ale czemu

Skomentuj

a wskaźniki wysterowania sprawne masz ? podłącz bez preampa i steruj tylkoprzrz komputer

Skomentuj

Karta w kompie jaka ? Jak zintegrowana jakas Realtek to musisz dac na 50 % w karcie bo powyżej tego daje same szumy.

Skomentuj

Nie na temat...
                        Odnośnie Realteka... Otóż ja mam zintegrowanego z płytą główną, wzmocnienie ustawione na 100%, wzmacniacz na 100% i faktycznie słychać szum... Ale jak się przystawi ucho w pobliże głośnika, podejrzewam więc, że z Twoją kartą jest coś nie tak, lub moim słuchem :)

Nie wiem, czy jest sens stosowania dodatkowego wzmacniacza napięciowego skoro karta komputera jest w stanie zapewne wysterować odpowiednio końcówkę mocy. Możliwe, że już sam przedwzmacniacz zostaje przesterowany wysokim sygnałem z karty i podaje silnie zniekształcony sygnał na wzmacniacz, a ten wyłącza po otrzymaniu takiego sygnału. Podłącz pod końcówkę mocy cokolwiek, abyś mógł usłyszeć sygnał wyjściowy. Jeśli na małej głośności będzie słychać przester, to może być tak, jak piszę.

Skomentuj

KAROLKUICH - jak podłączyłem glosniki wysokotonowe bo mam to nawetj jak jest na 0 to i tak szumy slychac ; / mozze przedwzmacniacz za slaby bo on ma tylko 3 W tak pisze z boku .. jak moge odlaczyc sama koncowke bo ma 2 kable czerwony i bialy (L-R) a cos nie to co moze stanowac przedwzmacniacz

---------- Post dodany o 11:06 ---------- Poprzedni post o 11:02 ----------

Jeżeli potrzeba jakich kolwiek info o karcie dźwiękowej lub fotki z koncowki ze srodka lub przedwzmacniacz to prosze pisac. Podam

Skomentuj

3 waty to pewnie jego pobor mocy z sieci i napewno nie jest za slaby Nie podlaczaj wysokotonowych bez zwrotnic poniewaz sie z nimi pozegnasz Szumy moga pochodzic z przedwzmacniacza lub z karty dzwiekowej albo z tego i z tego Napisz jaki to przedzmacniacz jakis model symol zeby wiedziec jakie ma wzmocnienie no i jaka karta dzwiekowa

Skomentuj

Napisz jaki to przedzmacniacz jakis model symol zeby wiedziec jakie ma wzmocnienie no i jaka karta dzwiekowa
                              Wzmacniacz Aiwa c22

a karta dzwiekowa : Realtek HD Audio ouput

wiem ze wysokotonowki podlaczac pod zwrotkę robie tak
                              Załączone pliki

Skomentuj

Wlasnie przed tym Realtek'iem przestrzegam , sam szum nic wiecej , gdy przesiadłem sie na Audiotraka Prodigy dopiero usłyszałem muzykę z kompa.

Skomentuj

A przy odpiętym kablu sygnałowym też szumi czy nie ?

Skomentuj

czy zainstalowanie najnowszysch sterownikow da cos? bo ta karta Audiotrak Prodigy podoba mi sie ale nie mam kasy bo zbieram na głośniki...

Skomentuj

czy zainstalowanie najnowszysch sterownikow da cos?
                                      Praktycznie w sprawie likwidacji szumów nie. To głównie podzespoły aktywne są źródłem szumów a tych nie ominiesz na karcie.

Odłącz wszystkie przewody sygnałowe od wejść wzmacniacza mocy i wtedy sprawdź, czy po ustawieniu potencjometru na minimum nadal słychać szum w wysokotonówce.

Skomentuj

Czaruję...