Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Napięcie i prąd skuteczny!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Hehehe
    przypomniala mi sie opowiesc mojego dziadka jak mieszkal gdzies daleko stad dawno temu.
    W miescie rownolegle do jakies ulicy z linia sieci leketrycznej szla ulica pod gore i z tej ulicy jakis menel zaczol lac nizej ...
    [code]
    x
    ,.-'`
    _ _ _ _ _.-'`_ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ siec elektryczna
    ,.-'`
    .-'`
    ---------------------------------------- ulica
    [/code]

i wlasnie koles z punktu x tak skutecznie odcedzal kartofelki ze trafil na linie sieci ellektrycznej. Trup na miejscu a instrument ponoc zweglilo do tego stopnia ze nic nie zostalo

Skomentuj

Zygmunt, straszna chudzina z Ciebie...i tak te żarówke ściskasz.Uważaj na paluszki bo siiii....
      PZDR

Skomentuj

Do tej żarówki to jeszcze jednego kolegi potrzeba żeby obwód zamknął

Skomentuj

Jesli przyjąc ze rezystancja powietrza jest mniejsza od rezystancji osłony przewodu to obwód zamknie się przez powietrze :-)

Skomentuj

ja raz widziałem co prąd potrafi zrobić i to naprawdę z wszystkim! podtopiło raz jakąś stację transformatorową czy coś takiego. W budynku było kilka takich izolatorów o wys. ok. 1,20m. jak dostała się tam woda to po wszystko zostało skupione w jedną masę. Dosłownie wszystko co tam było, nieważne z jakiego materiału było roztopione i zaschnięte jako jedna mamsa. Tamtejszy mieszkaniec podobno widział to podczas podtopienia, oczywiście z bezpiecznej odległości, to mówił, że tam normalnie woda się gotowała

Skomentuj

Czaruję...
            X