Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz Kenwood KA-808 - schemat poszukuje

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz Kenwood KA-808 - schemat poszukuje

Witam

Tak jak w temacie, przeszukałem googla, ale bez skutku :) poniżej zdjęcie poglądowe.

Pozdrawiam

Znalazłem jedynie manuala do KA-80 ale schematu brak ;] ale poszukam jeszcze na ruskich stronach ;]

Skomentuj

Mam manuale ze schematami do ka80, ka88, ka800 i ka880. Jak Ci któryś podpasuje to daj znać. pzdr

Skomentuj

Witam

Dzieki za zainteresowanie okauje się, że KA-80 to to samo co ka-808 różnią sie tylko kolorem obudowy. Jeśli kolega Markus111 posiada ten schemat to prosze o przesłanie na

prezes(malpa)kopernet.org

Jeszcze raz dzięki.

Pozdrawiam

---------- Post dodany o 20:18 ---------- Poprzedni post o 19:36 ----------

I pojawił się kolejny problem, a mianowicie bliżej niezidentyfikowane diody zenera o symbolu CZ-225 czyżby byly to diody 22v /5w ?. Dodam, że diody są nadpalone pcb też, idac po ścieżkach sądze,że obniżały napięcie dla preampa.

Teraz nie wiem czym te diody zastąpić?

Skomentuj

Schemat wysłałem wczoraj, mam nadzieję, że pomoże :)

Skomentuj

Jeszcze raz wielkie dzięki.

Te diody CZ-225 są w sekcji zasilania preampa gramofonowego, na próbe wstawie zenerki 22V 1,3W i zobaczymy co sie stanie.

Pozdrawiam

---------- Post dodany o 09:07 ---------- Poprzedni post o 19:17 ----------

Nie jestem do końca pewny za co odpowiedzialne są te diody, może ktoś na podstawie schematu, będzie w stanie coś więcej powiedziec. Są to D3,D4

Pozdrawiam

Skomentuj

Nic nie widać na tych schematach.

Skomentuj

Tu mam całego pdf-a w dobrej jakości Schemat

Skomentuj

Tak te diody zbijają tylko napięcie dla przedwzmacniacza gramofonowego. Zanim je wymienisz po postu sprawdź jakie jest na nich napięcie. One się nagrzewają więc płytka może wyglądać nieciekawie wokół nich :)

Skomentuj

Witam

Oglądałem schemat i widziałem wyraznie, że te diody zasilają preamp gramofonowy, obie się skruszyły w palcach, zdziwiłem się jak podpiąłem gramofon, który sobie normalnie grał. Wymienie te diody i sprawdze napięcia.

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                    X