Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

transformator pod LED

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

transformator pod LED

moze to nie do konca temat audio ale elektronika, jesli zly dzial to przeniescie do inne.
    Pytanie krotkie:
    jaki transformator pod 5 takich listw 48led http://allegro.pl/listwa-48-led-48cm...625168286.html

Dane, wartosci w aukcji mysle ze kompletnie odbiegaja od rzeczywistych. Ja mam kilkanascie takich listw i chce je podlaczyc po 5. z aukcji wynika 15w +30% czyli 20w transofrmatory. Mial ktos z tym doswiadczenie? prosilbym doswiadczonych o rade

mysle o 5A/transformator bedzie ok czy mozna dac jakis mniejszy?

po co zakladasz temat skoro sam sobie odpowiedziales? 15W transformator w zupełności powinien wystarczyć na 5 takich listw

Skomentuj

Nie transformator tylko zasilacz stabilizowany 12V a jego moc czyli wydajnosc pradowa musi byc wieksza nic pobor pradu podlaczonych diod. To proste i logiczne u kolega wyzej dobrze Ci napisal.

Zmierz jaki prad pobieraja Twoje listwy i po sprawie nic prostrzego juz chyba nie ma w elektronice jak dobor zasilacza.

Skomentuj

wlasnie o to mi chodzilo ile to ma poboru mocy bo jestem za granica i nie mam miernika. ale juz wiem jakie to diody od życzliwych kolegow z innego forum i sa to 3 diody laczone szeregowo 20mA i 16 takich laczen szeregowo co daje w sumie 3,84W x5 listw okolo 20W, juz kupilem zasilacze impulsowe 30W z zapasem 30% by sie nie grzał. mozna zamknać.

Skomentuj

Czaruję...
        X