Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki najlepszy układ dla słuchawek 32 Ohm (Grado 60)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki najlepszy układ dla słuchawek 32 Ohm (Grado 60)

Drodzy Elektronicy!

Szukam już bardzo długo, ale zdecydować się nie mogę :???:.
    Wskażcie proszę, najlepszy waszym zdaniem układ, który będzie podstawą do budowy wzmacniacza dla słuchawek 32 Ohm. Dokładnie dla słuchawek Grado SR60.
    W zasadzie może być wszystko oprócz lampy ...

Zasilać chciałbym z jednego akumulatora 6 lub raczej 12 V.

z góry dziękuję za pomoc!
    Last edited by bezprądowy; 16.07.2011, 02:56.

tpa6120
    http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/tpa6120a2.pdf

Skomentuj

dziękuję za dobrą radę ale w moim przypadku chyba zbyt dobrą...

za cienki jestem, potrzebuję czegoś prostszego, choć nie bardzo gorszego

i z pojedynczym zasilaniem, wlasnie na np. 6 lub 12V

Skomentuj

na stronie 19 jest typowa aplikacja, wystarczy plytke zrobic, bez tego PCM

Skomentuj

Zamieszczone przez bezprądowy Zobacz posta
          dziękuję za dobrą radę ale w moim przypadku chyba zbyt dobrą... za cienki jestem, potrzebuję czegoś prostszego, choć nie bardzo gorszego i z pojedynczym zasilaniem, wlasnie na np. 6 lub 12V
          Po googluj a znajdziesz na pewno tego czego szukasz z tym układem :)

Skomentuj

Pojedyncze zasilanie do TPA6120 - życzę powodzenia,
            a przerabiać na symetryczne to już nie jest prosty układ.
            Zainteresuj się LM4880 - spokojnie zagra z tymi słuchawkami, a aplikacja jest trywialna.

Skomentuj

ponownie dziękuję za porady ale...

raz jeszcze uprzejmie proszę o wskazanie konkretnego rozwiązania (układ scalony wraz z projektem płytki)
              - rozwiązanie ma być możliwie proste w wykonaniu
              - zasilanie pojedyncze 6 lub 12 V

Googlować umiem ale nie znam biegle języka elektroników, pełnego skrótów myślowych i swoistego slangu.
              Proszę nie traktować tej prośby jako zachcianki leszcza-amatora.
              To jest raczej wyzwanie dla Was, osób z dużą wiedzą i doświadczeniem o wskazanie rozwiązania bliskiego ideałowi. Najprostszego i najlepszego jednocześnie.

Parametry wspominanego TPA6120 wyglądają znakomicie ale można by to jakoś wszystko uprościć? :o

Z tego co zauważyłem to potrzeba układu o niewielkiej mocy i wielkiej dokładności, odznaczającego się możliwie małymi zniekształceniami. Gainclone ma jakoby 0,03% - to chyba stosunkowo dużo. Chciałbym coś lepszego, bo zapewne jest coś takiego...:rolleyes:

Skomentuj

Tu masz coś, co spełnia chyba twoje warunki, tylko nie ma gotowego pcb do druku. Jednak pewnie można znaleźć wymiary płytki, zmniejszyć ją odpowiednio i w programie do edycji .pdf wyłuskać to co trzeba. Można też zaprojektować na nowo pcb.
                http://mxmamp.republika.pl/

Skomentuj

Przy próbie wejścia na podany powyżej link mój antywirus (NOD 32) blokuje stronę i powiadamia o koniu trojańskim Js/TrojanDowlander.Page.AP

Skomentuj

http://gilmore2.chem.northwestern.ed...szeke1_prj.htm
                    Prościej się chyba nie da :)

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                      Przy próbie wejścia na podany powyżej link mój antywirus (NOD 32) blokuje stronę i powiadamia o koniu trojańskim
                      Ja nic takiego nie mam, a antywira posiadam :) Spróbuj tu: http://forum.mp3store.pl/topic/28112...z-sluchawkowy/

Skomentuj

dzięki za tego MOFSET'a ale właśnie przy tak enigmatycznych opisach to się gubię :crying:

ambicje, ambicjami ale chyba wszystko skończy się zlutowaniem kita - może o jakiegoś przyzwoitego kita powinienem zapytać, co polecacie?

a już chyba wogóle marnie skończę i ostatecznie kupię coś gotowego...

ale jak na razie chcę jeszcze powalczyć!

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                          Przy próbie wejścia na podany powyżej link mój antywirus (NOD 32) blokuje stronę i powiadamia o koniu trojańskim Js/TrojanDowlander.Page.AP
                          U mnie to samo (mam eset smart security)

Skomentuj

Czaruję...
                          X