Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem AVT2180 LM3886

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem AVT2180 LM3886

Mam problem z odpaleniem kitu AVT2180 http://sklep.avt.pl/p/pl/883/wzmacni...o+montazu.html po podłączeniu jest po prostu cisza.
    Może wiecie gdzie jest błąd albo jak sprawdzić?

http://imageshack.us/g/818/img3061eg.jpg/

nie znam tego układu ale nie ma konda c5 i c6 więc nie ma w tym miejscu połączenia i nie widzę czy zwory są wlutowane. Pytanie też czy dobrze podłączyłeś wejście i wyjście..

Skomentuj

Dołączona instrukcja:

Jeżeli chodzi o C5 i C6 to na ostatniej stronie napisane jest aby nie montować

Skomentuj

Sprawdź czy w ogóle dochodzi zasilanie do końcówki.

Skomentuj

Z tego co widzę masz kostki w wersji izolowanej, więc nie musisz stosować podkładek pod nie.

Skomentuj

Do nóżek nie dochodziło zasilanie tak więc poprawiłem to.
            Później po chwili grania odłączał się pewnie dlatego że słabo odprowadzał ciepło (radiator przykręciłem bez podkładek)

Wszystko GRA - dzięki

Temat do zamknięcia

Skomentuj

Zamieszczone przez grolsch Zobacz posta
              Do nóżek nie dochodziło zasilanie tak więc poprawiłem to.
              Później po chwili grania odłączał się pewnie dlatego że słabo odprowadzał ciepło (radiator przykręciłem bez podkładek)

Wszystko GRA - dzięki

Temat do zamknięcia
              Chyba przez to, że nie zastosowałeś pasty, a scalak był pewnie za słabo przykręcony. Przecież podkładka tylko pogarsza przepływ ciepła! W ogóle tak mi to wygląda, jakbyś pomiędzy scalak a radiator dał... papier?! Masz wersję TF, która jest izolowana i nie wymaga podkładki. Załatw sobie pastę, najlepiej typu H.

Skomentuj

Czaruję...
              X