Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz za niewielkie pieniadze

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz za niewielkie pieniadze

Witam
    Taki problemik bo szukam wzmacniacza za niewielkie pieniadze (najlepiej jak najtaniej) przeznaczenie wzmacniacza to obsługiwanie imprez okolicznosciowych. Wzmacniacz uzywany najlpeiej sprawdzona konstrukcja. Najlepiej na 4x50W. Kolumny ktore narazie na nim maja grac sa dosc male przyszlosciowo planowane sa inne, minimum na przyszlosc to altus 140 ale to minimum a chcialbym zeby wzmacniacz po zmianie kolumn dawal rade. Narazie uzywalem wzmacniacza samochodowego ale to ani wyglada a tez chcialbym pracowac na normalnym sprzecie, a ten samochodowy to bylo wyjscie awaryjne nic innego nie szlo wymyslic :) ale chcialbym cos do pazdziernika ukulac mysle ze realnie wzmacniacz nie moze przekroczyc granicy 300zł ale to i tak dosc sporo jak narazie, PS wiem ze to smieszne pieniadze ale wzmacniacz jest to przeznaczenia zarobkowego i napoczatku jakas jednostka musi na siebie zarobic a potem bedziemy inwestowac w sprzet. Mam nadzieje ze nie zagmatwalem niepotrzebni etematu

Zamieszczone przez Fryta Zobacz posta
    Najlepiej na 4x50W.
    Chodzi ci o podłączenie par kolumn A i B? czy jak.
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jak najtaniej i najprosciej to 4xTDA7294 , lepiej 4xmostek (troche drozej) , najlepiej cos na tranzystorach .

Skomentuj

Zrób sobie tda w pająku, inaczej ciężko będzie Ci się zmieścić w założonym budżecie.

Skomentuj

hmm tez myslalem tylko boje sie ze zakupie elementy wpakuje sie w koszty a to nie zagra wogole. Mam nawet jakies trafo dosc mocne z tego co sie orientuje moge wrzucic w srode zdjecia ale z tego co pamietam 24V 400W ale nie mam pewnosci. Z elektronika mialem troche doczynienia ale czy na tyle zeby to zbudowac. Kupic gotowe płytki czy wytrawiac? to co jest na forum uzyc tzn sa tam chyba gotowe schematy pcb. Jaki koszt myslicie wyjdzie takiego pajaka na 4 tdkach. Nie liczac trafa. Znalazłem cos takiego wiem ze to malo mocowe ale za chyba dobre pieniadze ale nie znam sie zabardzo na zestawach domowych http://allegro.pl/technics-su-x101-w...816574404.html blizszy mi jest car audio. Wiem ze niby to to samo ale zupelnie inne firmy i kapke inaczej sie na to patrzy widze. To co radzicie budowac TDA?

Skomentuj

nie buduj , kup tego Technics"a .Za te pięniądze na pewno nie uda Ci się złożyć w całość porządnego wzmaka tym bardziej,że jak piszesz nie bardzo na tym się znasz.

Skomentuj

Owszem, ale niech nie bierze go za tą cenę. Są lepsze modele Technicsa które chodzą po niższej cenie.

Skomentuj

"Manstaff11" jakbys mogl to podaj kilka modeli ktore za te pieniadze beda godne, bo ja sie serio nie orientuje i super ze mowisz bo serio akurat w tym segmencie wzmacniaczy sie zupelnie nie znam

Skomentuj

Ciężko mi coś doradzić, ale widziałem że technicsy chodzą za niższe pieniądze. W każdym razie szukaj jakiegoś starego modelu, nie nowszych z plastikowym panelem przednim. Albo niech koledzy doradzą Ci jakąś Yamahę np.

Skomentuj

Czaruję...
                  X