Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Układ zabezpieczeń głosników modyfikacja czy inny projekt?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Układ zabezpieczeń głosników modyfikacja czy inny projekt?

Witam potrzebuje pomocy!
    Okazało sie że na zmodyfikowane układy advance elektronic musze czekac do konca roku i tutaj ból...
    znalazłem za ta sama cene zmodyfikowane H400 według projektu irka ale zostaje jeszcze jedna kwestja zabezpieczenia przeciwzwarciowego;\
    Nigdzie nie moge znaleść takiego zabezpieczenia które wytrzyma spokojnie 80V a takiego własnie potrzebuje i najlepiej gdyby była do tego płytka pcb bo nie wytrawie sam.
    Pomyslalem że może dało by sie zmodyfikować jakoś układ Advance elektronic zeby wytrzymał wieksze napiecie,Załaczam schemat może da sie coś z tym zrobic bo brakuje mi tylko zabezpieczeń a może układ jakiejs innej firmy?
    A-110a.pdf

Nie wiem o jaki uklad zabezpieczen Ci chodzi, masz na mojej stronce taki co wytrzymuje do 100V zasilania. Plytki mam.

Skomentuj

Musisz dobrać odpowiednio wartość R1 oraz R2. R1 ogranicza napięcie na przekaźniku i żeby go za bardzo nie grzać najlepiej będzie jak przekaźnik będzie na napięcie zbliżone do napięcia zasilania. Ja bym dał minimum na 48V. Potem dobierz ten rezystor tak, żeby napięcie było odpowiednie. R2 ogranicza prąd diody Zenera, która zasila układ. Zwiększ go najlepiej doświadczalnie. Mierz napięcie i prąd diody, zwłaszcza prąd, żeby nie przekroczył znamionowego i będzie ok.

Skomentuj

cob Nie wiele mi to mówi bo jestem Laikiem w tym temacie...
        Pisałem do irka i chyba wezme jego układ pytanie tylko czy ma wersje do samodzielnego złożenia Zna ktoś może cene tego ukladu?

Skomentuj

Czaruję...
        X