Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Strobo sterowany z Kolorofonu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Strobo sterowany z Kolorofonu

Witam.
    wytłumacze co chce zrobić,
    mam mały stroboskop i chcę (w tym problem) pobrać gdzieś z lini, sygnał basu, po prostu gdy kick/bass daje sygnał, aby dawał na przekaźnik np te 5V albo ile tam (regulowane potkiem) a ten przekaźnik z kolei steruje niskonapięciowo np maśą potencjometra częśtotliwości błysku (zwarcie/rozwarcie) i dodatkowo Hz mrugnięć by była i mrugałby tylko w uderzenia..
    Myślałęm o kupnie kolorofonu i z lini czerwonego światła pobrać napięcie na przekaźnik // chyba że można to taniej zrobić ?
    Co koledzy sądzą?

Zamieszczone przez bonzo Zobacz posta
    Myślałęm o kupnie kolorofonu i z lini czerwonego światła pobrać napięcie na przekaźnik // chyba że można to taniej zrobić ?
    kilka lat temu byly popularne takie neony w formie ramki do radia samochodowego ktore mialy 2 opcje swiecenia - stale i wlasnie w rytm basu (wbudowany "mikrofon")
    poszukalbym czegos takiego jako sterownika

Skomentuj

a no rzeczywiście jest
      kupię na wypłatę będę robił testy
      Dzięki Pawle
      http://allegro.pl/neon-tuby-ledowe-s...881543878.html

Skomentuj

Działa.. ale testy narazie na cicho robione.. sensor z pseudo neonów reaguje na bas, zasilam go 9V z zasilacza jakiegoś z szuflady, tyle samo jest przekazywane na przekaźnik 12V, przekaźnik reaguje i zamyka obwód na potencjometrze częstotliwości (przy otwartym nie błyska)
        spoko akcja ale zauważyłem że takie mocniejsze stroba mają już sterowanie głosem...

Skomentuj

Czaruję...
        X