Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TA-F570ES długi start

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TA-F570ES długi start

Mam właśnie wyżej wymieniony piecyk w domku i przyznaję że bardzo fajnie gra,ale niepokoi mnie czas załączania
    głośników, od wciśnięcia power do załączenia przekaźników ok. 12sek,po każdym wyłączeniu tak samo, po za tym żadnych problemów.Przekaźniki sprawdzone ,przed nimi również ok, za to na płytce eq napięcie zasilania ma rozbieżność 0.4v ,standardowe +/-15. Rezystory przed stabilizatorami są przygrzane ale wartości bez pokazują ok.
    Wszystkie elementy orginalne. Może ktoś podpowie czego szukać?

Niczego. Wg mnie 12sek to nie tak długo...

Skomentuj

Trzeba by poszperać za serwisówką i zobaczyć jak zrobione jest opóźnienie. Jeśli na jakimś mikroprocku to raczej nic nie zrobisz, jeśli klasycznie to trzeba poszukać kondensatora w obwodzie załączającym przekaźnik(i).
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Wzmacniacze z którymi miałem do tej pory do czynienia załączają się ok5sek.Schemat:

[size=8][url=http://www.aukcjoner.pl/gallery/008143836-.html#I2]

Skomentuj

jakis uPC staruje tymi przekaźnikami, nie widać jaki.

Skomentuj

Jest to upc1237ha.
            http://w709.wrzuta.pl/plik/a3mIcHx7v...f570es_service

Skomentuj

Wymień kondensator na 7 nodze upc.

Skomentuj

C517 zmniejsz sobie do np: 56uF i napisz jakie efekty. (kondzioł przy nóżce nr 7 od uPC)

---------- Post dodany o 13:21 ---------- Poprzedni post o 13:19 ----------

raven napisałem wiadomość, twojej nie było, odświeżyłem stronę i pokazała się przed moją hehehe, no nic przynajmniej dwie zgodne wypowiedzi.

Skomentuj

Dzięki, jutro sprawdzę bo dziś padnięty jestem.

---------- Post dodany o 17:20 ---------- Poprzedni post o 21:07 ----------

Wymieniłem na 47uF bo akurat nowy taki miałem i teraz czas załączenia głośników to 5sek.
                  Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
                  Te 12 sek. to norma w tym modelu?

Skomentuj

Czaruję...
                  X