Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitor LCD Hivision F176 znika obraz po 1sek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitor LCD Hivision F176 znika obraz po 1sek

Panowie, mam problem z monitorem. Wiem, ze to malo wspolnego z audio i jesli bedzie tu przeszkadza, to prosze o przeniesienie tematu w inne miejsce.
    Ale do rzeczy. Monitor Hivision F176, zasilany z zasilacza 12v 4A. Zasilacza takowego nie mam pod reka wiec podlaczylem 10.5V o duzej wydajnosci. Po uruchomieniu monitor zglasza sie poprawnie i po 1 obraz znika. Dzieje sie tak za kazdym razem przy wylaczeniu i wlaczeniu. Lampa zapala sie i gasnie, napewno nie jest to wina podswietlania, bo sprawdzalem lampa od tylca.
    Czy napiecie jest za niskie i trzeba 12v czy moze jednak cos padlo na plycie?

Napięcie. Ze zdjęcia trudno cokolwiek wróżyć.

Skomentuj

Normalnie wywalił bym temat do kosza :)
      PM podłącz zasilacz 12V bo pewnie jest za niskie napięcie.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Normalnie wywalił bym temat do kosza
        Hyh, ten monitor jest wlasnie z kosza, znalazlem go pod smietnikiem w stanie idealnym. Ale jak temat bedzie przeszkadzal, to prosze o przeniesienie do Offtopic.

Sprobuje znalesc trafo z wiekszym napieciem. Jak zajdzie potrzeba to nakrece filmik z zachowania monitora.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Hyh, ten monitor jest wlasnie z kosza
          stanie idealnym
          W takim razie pewnie to nie jest winna za niskiego zasilania :)

Z tego co widzę to monitor z ok ~2005, biorąc pod uwagę cenę używek na allegro naprawa będzie raczej nie opłacalna (sprowadza się ona przeważnie do wymiany całego modułu bo grzebania się w tym raczej nikt się nie podejmie )
          Z typowych rzeczy spr wtyczkę od VGA często puszczają pod nią luty ale w tedy obraz znika losowo :)
          Jak bardzo Ci zależy to filmik pomoże :)

Skomentuj

Kiedyś na serwisie mieliśmy monitory z podobnymi objawami, kumpel nie wiele sprawdzając od razu wymieniał elektrolity, te największe w zasilaczu, ruszały od razu. Tam się dość mocno wszystko grzeje a te elektrolity do najlepszych nie należą i często przetwornice nie ruszały właśnie przez nie.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

To druga typowa rzecz :) Ale przeważnie w tedy jest "ciemność widzę ciemność" :)

---------- Post dodany o 21:55 ---------- Poprzedni post o 21:40 ----------

Jeszce jedno.
              Pojawia się tylko ekran powitalny czy obraz ? Monitor przełącza się w tryb standby czy obraz znika i nic więcej się nie dzieje ?

Skomentuj

Nie na temat...
                Ja pierdziu...dostałem podziękowanie za wpis o elektronice od ravena...moje życie przestało mieć sens :razz: Osiągnąłem spełnienie....czas zacząć kisić ogórki...zgodnie z podpowiedzią ravena...może po latach też dostanę od niego podziękowanie na forum ukissobieogóra.pl :razz: :razz: :razz:
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Panowie, uwaga. Podlaczylem monitor pod 12v z kompa i monitor ozyl. Wszystko dziala git. Teraz pozostaje skolowanie normalnego zasilacza. Normalnie nasz kraj teraz jak niemcy, ludzie wyrzucaja na smietnik zupelnie dobre rzeczy :)

Dziekuje wszystkim za odzew i prosze o zamkniecie tematu :)

Skomentuj

Panowie, uwaga. Podlaczylem monitor pod 12v z kompa i monitor ozyl.
                    A nie mówiłem?

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                      A nie mówiłem?
                      Prawie jak zwykle miales racje!

Skomentuj

No.......

Skomentuj

Ale tak calkiem powaznie, bo naczytalem sie w sieci o podobnych problemach z monitorami i moze problem jest czesto absurdalny, czyli za niskie napiecie z zasilacza, czy to wbudowanego czy zewnetrznego.

Skomentuj

Nie na temat...
                            Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                            Ja pierdziu...dostałem podziękowanie za wpis o elektronice od ravena...moje życie przestało mieć sens :razz: Osiągnąłem spełnienie....czas zacząć kisić ogórki...zgodnie z podpowiedzią ravena...może po latach też dostanę od niego podziękowanie na forum ukissobieogóra.pl :razz: :razz: :razz:
                            Opraw w ramkę :biggrin:

---------- Post dodany o 18:47 ---------- Poprzedni post o 18:39 ----------

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                            A nie mówiłem?
                            To mój tekst był

Skomentuj

Czaruję...
                            X