Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rozdzielenie sygnalu za potkiem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

rozdzielenie sygnalu za potkiem

hej.
    mam pasywna regulacje glosnosci PVC, przy wkladaniu tego w bude chce dolozyc aktywny filtr dolnoprzepustowy do suba.
    jak najlepiej (bez degradacji sygnalu) rozdzielic go na dwa wyjscia, jedno na filtr drugie do koncowek mocy.
    czy taki bufor np prosiaczek bezposrenio za potkiem a z niego sygnal na dwa wyjscia bedzie wystarczajacy?

Jakie są impedancje wejściowe końcówek i bufora? Jaka impedancja pasywki?

Skomentuj

koncowki z tego co mi sie wydaje maja 18k (klon naim'a)
      PVC mam 10k, po nim chce rozdzielic sygnal na dwa, 1 + 2 (nie mam bufora - pytam czy sie tu przyda...:P) 1) koncowki z tego co mi sie wydaje maja 18k (klon naim'a) 2) preamp do suba z advancealektronic http://www.advanceelectronic.pl/pl/p...subwoofera./37

Skomentuj

No to bez bufora np. na opampie za PVC się nie obejdzie. Wystarczy jeden opamp, spokojnie wysteruje dwa odbiorniki.
        Nie rozumiem ludzi korzystających z "pasywnych preampów", równie dobrze można szamać masło beztłuszczowe :)

Skomentuj

ok dzieki za info.
          moze masz w zanadrzu jakies sprawdzone proste rozwiazania?:) i co powiesz na prosiaka na ecc88?

Skomentuj

Bufor jest Ci potrzebny tylko do wyjscia na suba wiec nie widze sensu dawac tam ambitnego urzadzenia na lampach.
            A czy chcesz go dodac w tor sygnalu to juz twoja sprawa, zawsze mozna go dodac. Na wyjsciu do suba musi byc zeby kable do suba i konstrukcja wejscia nie powodowaly przesluchow czy obnizenia poziomu sygnalu.

Skomentuj

Czaruję...
            X