Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki filtr do subwoofera Tonsil 200A

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki filtr do subwoofera Tonsil 200A

Witam
    Jakis czas temu pytałem o obudowę do tego suba, teraz na tapetę biorę końcówkę mocy wraz z układem korekcyjnym (filtr aktywny dolnoprzepustowy). Otóż końcówka mocy uległa uszkodzeniu i mam goły panel tylny, nie wiedząc jak były połączone glosniki w oryginalnej konstrukcji na forum zapytałem, w odpowiedzi uzyskałem ze wzmak w oryginale napędzał każdy głośnik z osobna czyli była to wersja stereo układów 2xTDA 1514A, nowy napęd postanowiono już na klasyku czyli 2xTDA 7294 (wersja stereo), jednak stanalem na układzie korekcyjnym (filtrze aktywnym), jaki zastosować do tego tandemu głośników? W wzmacniaczu mam dwa wejścia na sygnał audio, co jest akurat normalne przy wersji stereo.

Zamieszczone przez Damian89 Zobacz posta
    czyli była to wersja stereo układów 2xTDA 1514A
    powaznie? :o
    nowy napęd postanowiono już na klasyku czyli 2xTDA 7294 (wersja stereo), jednak stanalem na układzie korekcyjnym (filtrze aktywnym), jaki zastosować do tego tandemu głośników? W wzmacniaczu mam dwa wejścia na sygnał audio, co jest akurat normalne przy wersji stereo.
    a to nie mozesz uzyc forumowego mostka TDA?
    przeciez mozna go rozdzielic na stereo

Skomentuj

Czy coś w tym dziwnego? Bardzo chetnie bym wykonal ale jakby byl to gotowy kit.

Skomentuj

Czy coś w tym dziwnego?
        jezeli pytasz o TDA1514A to tak, dziwie sie ze dali cos takiego do aktywnego suba

Bardzo chetnie bym wykonal ale jakby byl to gotowy kit.
        napisz ogloszenie na forum - moze ktos ma do sprzedania gotowca
        i zapytaj irka czy ma jeszcze gotowe plytki

Skomentuj

W jakiej cenie by oscylowało? Jeżeli nikt z użytkowników nie będzie posiadał ani oferował to co jako alternatywę, bo końcówkę mocy już mam, jedynie tak jak pisałem utknąłem na tym filtrze. Co do oryginalnej koncówki to moze moglbys powiedziec czemu dziwne? Za mala moc wyjściowa jaka tamte kostki dawly czy to się wiąże z innym aspektem?

Skomentuj

cena gotowej koncowki zalezy od tego co gdzie kupisz
            mozna zrobic za 50zl (jak wiekszosc rzeczy masz u siebie) a mozna i za 200zl (kupujac wszystko w lokalnym sklepie)

co do innego filtru to nie mam pojecia
            napewno ten z glownej strony nie jest godny polecenia
            moze cos innego poszukasz z ogolnie dostepnych

dobre opinie mial SUB4 z carton audio, ale mi troche dziwnie on gral

Co do oryginalnej koncówki to moze moglbys powiedziec czemu dziwne?
            slabe mocowo i slabe pod wzgledem wytrzymalosci

Skomentuj

Czaruję...
            X