Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz o jak najbardziej liniowej charakterystyce

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz o jak najbardziej liniowej charakterystyce

Witam.
    Przeczytałem już całą masę tematów na różnych forach i nie wiem na jaką konstrukcję się zdecydować.
    Potrzebuję przyzwoicie brzmiącego wzmacniacza o jak najbardziej liniowej charakterystyce.
    Zastanawiam się nad:
    * Mosfet Zbiga (1 lub 2)
    * N-Mosfet Irka
    * Uniamp
    * Ugoda
    * Gainclone
    * Symansym

A może jeszcze inny? Zależy mi na jak najbardziej naturalnym nie koloryzowanym brzmieniu. Co proponujecie? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Zaraz bede karal za takie glupie pytania!!!!

Co to znaczy liniowa charakterystyka i jak ja uslyszec? Wszystkie wzmacniacze maja liniowa charaketrystyke!

Zrob taki wzmacniacz jaki bedziesz potrafil zlozyc a potem posluchaj i ocen jesli bedziesz potrafil.

Skomentuj

A ja bym dodał stwierdzenie, że jak słyszysz brzmienie wzmacniacza, to znaczy że nie jest on liniowy ;-). "Idealnego" wzmacniacza nie słyszysz - słyszysz wszystkie inne elementy, w szczególności źródło sygnału i kolumny (+pomieszczenie).

Skomentuj

Kolejny bezsensowny temat... Wychodzę z założenia że najlepiej będzie zbudować każdy z nich i posłuchać każdego po kolei bo 'dobre brzmienie' to pojęcie względne.

Skomentuj

Zamieszczone przez sebxx4 Zobacz posta
          Wychodzę z założenia że najlepiej będzie zbudować każdy z nich i posłuchać każdego po kolei
          Na tym to polega tylko ze jak juz sie to zrobi to sie okaze ze to bylo bez sensu bo nic nie zmieni brzmienia kolumn.

Skomentuj

Dobre głośniki to połowa sukcesu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez sebxx4 Zobacz posta
              Dobre głośniki to połowa sukcesu
              Raczej 99%, nie slyszalem jeszcze wzmacniacza ani odtwarzacza CD ktorego nie daloby sie sluchac a glosnikow kiepsko grajacych jest cala masa. Niektorzy nawet uwazaja ze brzmia przepieknie, mowa o milosnikach szerokopasmowcow.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                Niektorzy nawet uwazaja ze brzmia przepieknie, mowa o milosnikach szerokopasmowcow.
                Brawo irek:thumbsup:. Dziwne, że jeszcze od wiadomego użytkownika nie przeczytałeś, że się nie znasz.
                Visar lepiej spraw sobie używany wzmacniacz zintegrowany. Wydasz te 400zł i będziesz miał kompletne urządzenie, z obudową i solidnie wykonane, oprócz tego oszczędzisz sobie sporo czasu i fatygi. I wyjdzie cię to taniej, niż składanie od zera nowego, już nie mówiąc o tym, że taki niekoniecznie musi od razu poprawnie działać, jeśli ktoś jest nowicjuszem w audio i spapra sprawę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                  Dziwne, że jeszcze od wiadomego użytkownika nie przeczytałeś, że się nie znasz
                  Ty ty uważaj bo twoje znajomości wśród administracji mogą ucierpieć

Skomentuj

Nie na temat...
                    Akurat nie tego użytkownika miałem na myśli, bo i nie o efekt baffle step chodzi, a i ten użytkownik ma do szerokopasmówek podejście zdrowe

Skomentuj

Czaruję...
                    X