Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STK 4050, jaki radiator??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STK 4050, jaki radiator??

Dzisiaj przyszedł do mnie zestaw do samodzielnego montażu STK4050. Zastanawiam się tylko jak duży trzeba zastosować radiator. Trafo mam 200W po wyprostowaniu na mierniku jest 56V na stronę.

Ja chyba kładłem 150mmx90mm czy jakies takie. To lekko ciepły się robił przy pałowaniu ma maxa. A pochwal się kto produkuje zestawy do samodzielnego montaży do STK??

Skomentuj

www.allegro.pl elektronika/moduly czy jakos tak

Skomentuj

www.altron.com.pl

Skomentuj

Adam_85, kurde cale szczescie ze sie pochwaliles bo wlasnie jestem na drodze skladanie STK przyda sie link, dzieki :)

Skomentuj

Adam85 daj znac czy dziala jak zlozysz, bo cena zestawiku wydaje sie atrakcyjna w sumie tyle co mostek tda, byleby tylko STK byl oryginalny

Skomentuj

radiator mały, a do niego wiatraczek :)

Skomentuj

Dokladnie Adam pochwal sie jak zlozysz ten modulik. Juz sie nad nim kiedys zastanawialem ale jakos mialem wątpliwosci ze wszystko bedzie dzialac jak nalezy. Jesli bedzie dzialac daj znac w tym poscie czy przez pw czy jakos tam .

Skomentuj

nooo ja tez widzialem to na allego ale jak sam koncowa kosztuje 80-90 to chyba nie bedzie to za dlugo kosztowac
                  zastanawialem sie czy to nie jakis kicior

Skomentuj

za dlugo dzialac miales chyba na myśli ;-)

Skomentuj

Cykne wam foto. Żeby sprawdzić czy to działa to będe jeszcze potrzebował kondensatorów filtrujących do zasilania i mogę sprawdzać jak to się sprawuje. Układ mam już żłożony:) Aha, potrzebna mi jeszcze będzie pasta termoprzewodząca, którą ojciec ma mi dzisiaj z pracy przywieźć:). Mam nadzieje, że moje chłodzonko bez wiatraczka styknie:) Pozdro

Skomentuj

http://www.altron.com.pl/cgibin/shop...z&sid=6cdb60a2 ciekawe co? Jaby nie buczało to może by tak do subwoofera
                        Esteki mają podróbkowe na 100%.

Skomentuj

Dokładnie STK są podrobione co nieznaczy że nie będą chodziło poprawnie :)

Skomentuj

Dokładnie. Ja złożyłem 5szt. STK4048 i wszystkie chodzą do tej pory. W jednym kolega podał nawet +15 na wejście(bo mu się filtr popsuł :) )i przeżył. Myślę że nie ma co przeginać z napięciem zasilania przy obciążeniu 4R i będzie wszystko ok.

Skomentuj

Ja mam STX 27-150-8 SC więc nie pękam z obciążeniem:)

Skomentuj

U mnie Stk4044 za 52zł chłodzony dwoma wiatrakami <chłodzik był trylko letni> pograł 2 godziny na 27/150/4/SWa pożnioej cisza.
                                Ja osobiście mam wstręt do tych hybryd :)

Nie ma to jak stare czołgi,np. Bdy25 po trujaku za sztuke :))))

Skomentuj

Zamieszczone przez doman
                                  U mnie Stk4044 za 52zł chłodzony dwoma wiatrakami <chłodzik był trylko letni> pograł 2 godziny na 27/150/4/SWa pożnioej cisza.
                                  Ja osobiście mam wstręt do tych hybryd :)

Nie ma to jak stare czołgi,np. Bdy25 po trujaku za sztuke :))))
                                  Dlatego podrób lepiej nie obciążać 4ohmami. Pozdro

[ Dodano: 2005-01-05, 22:28 ]
                                  Złożyłem wszystko i pięknie śmiga, ale jeszcze trzeba trochę potestować:)

Skomentuj

Czaruję...
                                  X