Witam! Posiadam obecnie kolumny DIY STX MX-140 (8Ohm, projekt jak z oryginału, jednak wykonanie własne). Wzmacniacz pod jakim to gra to Piooner A-701R, źródło Xonar D1. Chciałbym ten wzmacniacz zmienić na coś innego, coś co wydusi z tych głośników wnętrze, głębię. Chciałbym aby było trochę więcej basu (wiem, że to monitory ale wiem też, że można więcej z nich wydusić). Muzyka to najczęściej pop + rock. Kwota, myślę, że max do 600zł (używka). Co polecacie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiana wzmacniacza pod MX-140
Collapse
X
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaTrzeba było TLkę do AWXa robić a nie monitory to byś miał lepsze zejście o kilkanaście herców.
Jedyne co mozna doradzic to umieszczenie kolumn blisko scian albo ustawienie w rogach. Mozna tez probowac skrocic bass reflex.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaSub na samochodowce STX nie wyjdzie drogo, panel tez mozna wyrwac w normalnej cenie.
Skomentuj
-
To: http://www.stx.pl/sw-stx-8-2-300-2x2-f-s-pc.html plus wzmacniacz, buda 23 litry, Br i mamy subwoofer o którym pisał Pogromca.
Skomentuj
-
Wybaczcie za odkop roku, ale temat był - po co zakładać nowy.
Jakiego wzmacniacza szukać pod te kolumny?
Poluję na SONY ES serii 5xx-6xx, ale wszystko z importu z niemiec i w stanie opłakanym - nie chcę ryzykować kota w worku.
Jakie alternatywy w podobnym budżecie cenowym oraz brzmieniowym? Podobno te ESki są tak kultowe, że nic innego nie istnieje w tym budżecie do 500 pln?
Może DIY?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez morozaw Zobacz postaNiestety te eski się nie pojawiają, a tego n220 nigdzie nie widzę.
Może znacie jakieś mniej wypromowane wzmacniacze niż ES, gdzie można kupić coś ciekawego i taniej, bo nie jest tak kultowe, tylko mniej znane a bardzo bardzo dobre?
Onkyo, Denon, Pioneer, Yamaha, itd...?
Skomentuj
Skomentuj