Obecnie pracuję w zakładzie, w którym mam dostęp do lasera i mógłbym sobie na nim coś wyciąć. Jako, że ta okazja nieprędko się powtórzy (to jest praca na wakacje), wpadłem na pomysł, aby wypalić sobie eleganckie chassis do lampowego heada. W sumie już od jakiegoś czasu myślałem, że przyda mi się taki :) Jest tylko jeden problem- kompletnie nie znam się na lampach, nigdy nie zrobiłem żadnego układu z lampami. Dlatego zwracam się z prośbą do Was, forumowicze. Chciałbym, abyście wskazali mi, jaki układ wybrać. Będę wdzięczny za schematy, linki, a najbardziej cieszyłbym się z opisu gotowej konstrukcji wykonanej przez kogoś.
Schemat potrzebuję już teraz, ponieważ muszę mniej więcej wiedzieć jakie, ile i gdzie wyciąć otwory w blasze :) Oczywiście równolegle do tematu na forum zamierzam prowadzić research na własną rękę, ale ponieważ zależy mi na czasie (będę tam pracował jeszcze tydzień), obawiam się, że sam mógłbym nie zdążyć wybrać odpowiedniego wzmacniacza.
Teraz jeszcze garść wymagań. Oczywiście najlepiej, by układ był możliwie prosty, zbudowany na łatwo dostępnych elementach. Moc może być niewielka, bo to tylko do grania domowego. Gram głównie bluesa, więc zależy mi na dobrym czystym kanale. Takie drobiazgi jak eq też byłyby mile widziane.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Schemat potrzebuję już teraz, ponieważ muszę mniej więcej wiedzieć jakie, ile i gdzie wyciąć otwory w blasze :) Oczywiście równolegle do tematu na forum zamierzam prowadzić research na własną rękę, ale ponieważ zależy mi na czasie (będę tam pracował jeszcze tydzień), obawiam się, że sam mógłbym nie zdążyć wybrać odpowiedniego wzmacniacza.
Teraz jeszcze garść wymagań. Oczywiście najlepiej, by układ był możliwie prosty, zbudowany na łatwo dostępnych elementach. Moc może być niewielka, bo to tylko do grania domowego. Gram głównie bluesa, więc zależy mi na dobrym czystym kanale. Takie drobiazgi jak eq też byłyby mile widziane.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Skomentuj