Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amplituner Pioneer VSX-420 i problem z downmixem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Amplituner Pioneer VSX-420 i problem z downmixem

Witam :) Jestem posiadaczem tego amplitunera który to mam podłączony do komputera z kartą Asus Xonar DX. Jako że, w ogóle nie posiadam żadnego subwoofera to z tego względu w ustawieniach amplitunera w sekcji ustawień głośników przy pozycji subwoofer mam ustawioną pozycję "NO" czyli że, jest wyłączony. Mój problem polega na tym że, jak mam włączone głośniki to gdy w panelu sterowania karty dźwiękowej klikam na poszczególne kanały w celu sprawdzenia poprawności podłączeń audio, to z odpowiednich głośników wydobywają się dźwięki. No i w przypadku gdy kliknę na pozycję subwoofera to dźwięk słychać ze wszystkich podłączonych do amplitunera i ustawionych w jego opcjach na "LARGE" głośników. Problem pojawia się gdy wybiorę słuchawki. Otóż gdy kliknę na subwoofer to w słuchawkach nie słychać dla niego charakterystycznego dźwięku takiego jak w przypadku wyboru głośników. Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje? Dodam że, komputer do amplitunera mam podłączony kablem optycznym.

bo moze wyjscie sluchawkowe pomija proca wielokanalowego?
    i podaje jedynie czyste stereo?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      bo moze wyjscie sluchawkowe pomija proca wielokanalowego? i podaje jedynie czyste stereo?
      Tak się dzieje tylko i wyłącznie przy wybraniu analogowego wejścia 5.1. W przypadku wejść cyfrowych jest downmix 5.1 na stereo tyle że, tak jakby bez subwoofera.

Skomentuj

Czaruję...