Witam :) Jestem posiadaczem tego amplitunera który to mam podłączony do komputera z kartą Asus Xonar DX. Jako że, w ogóle nie posiadam żadnego subwoofera to z tego względu w ustawieniach amplitunera w sekcji ustawień głośników przy pozycji subwoofer mam ustawioną pozycję "NO" czyli że, jest wyłączony. Mój problem polega na tym że, jak mam włączone głośniki to gdy w panelu sterowania karty dźwiękowej klikam na poszczególne kanały w celu sprawdzenia poprawności podłączeń audio, to z odpowiednich głośników wydobywają się dźwięki. No i w przypadku gdy kliknę na pozycję subwoofera to dźwięk słychać ze wszystkich podłączonych do amplitunera i ustawionych w jego opcjach na "LARGE" głośników. Problem pojawia się gdy wybiorę słuchawki. Otóż gdy kliknę na subwoofer to w słuchawkach nie słychać dla niego charakterystycznego dźwięku takiego jak w przypadku wyboru głośników. Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje? Dodam że, komputer do amplitunera mam podłączony kablem optycznym.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Amplituner Pioneer VSX-420 i problem z downmixem
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postabo moze wyjscie sluchawkowe pomija proca wielokanalowego? i podaje jedynie czyste stereo?
Skomentuj
Skomentuj