Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bufor lampowy ECC88

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bufor lampowy ECC88

Witam,
    Tak jak w temacie składam bufor lampowy na lampie ECC88. Jest to kit AVT2690
    Potrzebuję pomocy z jego uruchomieniem, a mianowicie z dobraniem punktu pracy, aby pracował w jak najlepszych warunkach. Możecie mi powiedzieć od czego mam zacząć i jakie napięcia (prądy) w danych punktach uzyskać.

Otworz note katalogowa i wszystko ladnie zaznaczone w tabelce..

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Skomentuj

To wtornik wiec nie ma wiekszego znaczenia jakei wartosci elementow zastosujesz. Na pewno trzeba zwiekszyc wartosc kondensatora wyjsciowego bo 470nF to zdecydowanie za malo, nie wiem dlazcego taka wartosc wybrali.

Skomentuj

Wybaczcie za brak postów. Nowa praca + kolejne (zaoczne) studia = brak czasu
        Mam lampki E88CC. Znalazłem do nich pdf-a: http://www.jj-electronic.com/pdf/E88CC.pdf
        Schemat:

I teraz mam dane z noty dopasować do schematu... Jeszcze trochę czasu potrzebuję na rozszyfrowanie tego.
        Było by mi prościej gdybym na tym schemacie miał podane napięcia jakie muszę uzyskać w konkretnych punktach., No i dziękuję Irku za odpowiedź. NApewno zwiększę wartość w/w kondensatora.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
          Było by mi prościej gdybym na tym schemacie miał podane napięcia jakie muszę uzyskać w konkretnych punktach.
          Ale one nie maja we wtorniku wiekszego znaczenia. Wtornik zawsze bedzie dzialal a punktem pracy (tymi Twoimi napieciami) zmienia sie tylko znieksztalcenia wplywajace lub nie na dzwiek. Bez prob odsluchowych czy pomiarow widma znieksztalcen nic nie zrobisz. Nie ma jednej jedynej recepty jakie napiecia maja byc.

Skomentuj

Czaruję...
          X