Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amplituner - prośba przy dokonaniu wyboru

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Amplituner - prośba przy dokonaniu wyboru

Witam serdecznie,

Od jakiegoś czasu zamarzył mi się zakup używanego amplitunera, głównie do wykorzystania przy odsłuchu stereo + 5.1 do filmów,

Budżet:

500 -1000 zł

Wymagania:

Obecnie jest stereo wzmacniacz marantz pm-55 + kolumny mission m70 (w przyszłości chciałbym je wykorzystać jako satelity do 5.1) nie chciałbym kupować niczego co zagra gorzej od tego wzmacniacza a niestety naczytałem się
    wielu negatywnych o amplitunerach z niższej półki i trochę w sumie się zniechęciłem do kombinowania.
    Zastanawiam się czy są takie amplitunery, które mają wyprowadzony wzmocniony sygnał pod sub (oraz cyfrowy crossover i regulację fazy) tak aby można było podłączyć bezpośrednio pod pasywną kolumnę. Jesteście w stanie coś zasugerować?

Ferguson AV 770
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
      Ferguson AV 770
      Hmm...ciekawy sprzęt..aluminiowy front, duży ciężar pobór mocy 700W, niska cena nowego egzemplarza ale dużo negatywnych opinii o awaryjności owego sprzętu oraz kiepskim serwisie

Skomentuj

W podobnym "klimcie"-Koda AV600-900 W poboru,7.1 kanałów-mimo różnych opinii,mam od 7 lat i nie narzekam,do kupienia chyba tylko używane.

Skomentuj

do 1000 zł może uda Ci się wyrwać Harman Kardon AVR 355 ma niezłe stereo jak na ten przedział cenowy powinien Ci podpasić - jeżeli zdecydowałbyś się wydać tak ok 1500 zł wybór będziesz miał znacznie lepszy i tu np Onkyo TX-SR 875 lub ONKYO TX SR 806 będziesz miał już niezłe stereo jak na amplituner - niestety najlepiej gdybyś miał możliwość odsłuchu sprzętu , który chcesz kupić w innym wypadku to w zasadzie loteria - każdy lubi coś innego:)
          Pozdrawiam i życzę powodzenia w "polowaniu"

Skomentuj

Do tysiąca można wyrwać jeszcze DENON-a AVR 1909 którego mam i jestem zadowolony.

Skomentuj

A ja od siebie moge polecic ampli cambridge audio azur 540r do dostania za ok 600zl.
              Sprzety tej firmy malo popularne w Polsce, co nie znaczy ,ze nie są godne uwagi a wrecz przeciwnie.
              U mnie gra narazie w stereo , czysty, naturalny dzwiek.
              NIestety nie mam za bardzo z czym porownywac tego ampli , ale moze ktos inny potwierdzi moja propozycje.

Skomentuj

drotom, te sprzęty, które proponujesz to już chyba wyższa liga (THX), bardzo mi się podobają ale jednak cena już jest dla mnie nie do przyjęcia - czy amplitunery zasadniczo gorzej grają od wzmacniaczy stereo? z czego to wynika? a ten cambidge audio tez wygląda sensownie

Skomentuj

zasadniczo ampli powinien grac gorzej, wynika to z konstrukcji tegoż urzadzenia.
                  Po prostu ma on słuzyc jako kino domowe, czyli najwieksza uwage przywiazuje sie do procesorow dzwieku i toru audio.
                  Przy bogatej wiedzy inzynierskeij i sprycie mozna stworzyc dobry ampli w stereo niskim kosztem :)

Skomentuj

cardiano, moje obecne kino domowe opiera się w 100% na rzeźbie:

1. dual cv 1460 jako stereo front
                    2. yamaha ca-VI jako stereo tył
                    3. Unitra WS-503 jako centralny

Suba nie trzeba bo stereo ma bardzo duzy zapas mocy, wszystko zbudowane zostało z komponentów, które były na stanie - konfiguracja niszczy wszystkie inne zestawy, które miałem przyjemność słuchać, upierdliwe jest jedynie sterowanie całością

Skomentuj

taki uklad to raczej kinem bym nie nazwał. kazde glosniki sterowane oddzielnie.
                      Poczytaj o systemie dts , dd 5.1
                      NIe ma co kombinowac szukaj jakiegos ampli :)
                      A tutaj aukcja z ostatnich dni.
                      http://allegro.pl/cambridge-audio-az...054325588.html
                      Nawet jakby sprzet nie spełniał wymagań mozesz go sprzedać nic nie tracąc.....

Skomentuj

tak to prawda zarządzanie całością jest kłopotliwe ale efekt jaki można uzyskać metodą eksperymentalną niszczy wszystkie pseudo kina domowe, słuchałem kin za 800zł i dla mnie to jest żenada mimo dts i 5.1 :), a na ten cabridge audio się czaje bo wygląda rozsądnie

Skomentuj

Na polskich forach znalazlem jeden moze dwa testy tego produktu.
                          Znacznie wiecej znajdziesz na zagranicznych.
                          Milej lektury i powodzenia w "polowaniu".
                          Daj znac jak znajdziesz odpowiedni sprzet, bo ja najpierw bylem przekonany ze kupuje denona potem HK i na koniec wybralem CA :]
                          Last edited by cardiano; 12.03.2013, 13:55. Powód: blad ort.

Skomentuj

Czaruję...
                          X