Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz + Audiotrak Maya u5 = jaki kabel?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz + Audiotrak Maya u5 = jaki kabel?

Witam, stoję przed zakupem w/w karty muzycznej, i tu jest problem, bo używam wzmaka stereo i mam w nim same chinche,a facet mi odpisał że:
    "wzmacniacz połączymy optykiem (http://almedia.pl/pl/prolink-toslink...1-ftc-111.html) w jedną i drugą stronę."
    Posiada ktoś takie coś jak wzmacniacz i Maya U5?
    Tez używa takiego kabla czy może być 2x chinch + 1x jack 3,5 mm?

Ale temat...

Nawet nie napisałeś jakiego wzmaka masz... Jeśli ma możliwość podpięcia sygnału przez optyk, to sprzedawca napisał Ci dobrze... A jak chcesz analogowo to podpiąć i korzystać z daca maya to podłącz to na rca i jack...

Skomentuj

wzmacniacz to Denon PMA-710 vintage.
      Jest to bardzo stary wzmacniacz, ma same chinche i 1x 5 PIN DIN
      I co to jest te "daca"?

---------- Post dodany o 21:33 ---------- Poprzedni post o 18:22 ----------

F5...

Skomentuj

Zamieszczone przez pyczek Zobacz posta
        wzmacniacz to Denon PMA-710 vintage.
        Jest to bardzo stary wzmacniacz, ma same chinche i 1x 5 PIN DIN
        I co to jest te "daca"?

---------- Post dodany o 21:33 ---------- Poprzedni post o 18:22 ----------

F5...

Skomentuj

Jak optykiem w obie strony?
          Cos mu sie chyba pomyliło.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no właśnie kurde proszę ja Ciebie nie wiem ocb, jakie wzmacniacze w ogóle mają takie wejścia? te nowe? bo z lat 90 i starsze mają chinche lub DIN... mi pozostaje podpiąć 2x chinch +1 jack 3.5 mm na tę kartę...

Skomentuj

Są różne standardy, SPDIF z TOSLINK czy RCA czy też sygnał cyfrowy audio w HDMI.

Nawet jakbyś miał we wzmacniaczu DAC'a to wątpliwe jest to, że byłby lepszy od tego w Maya U5 więc nie narzekaj i nie płacz tylko podłącz jak normalny człowiek przez te chinche i 3,5mm jack po stronie karty :/

Skomentuj

A jakiego masz dac'a na tej karcie?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mnie Łukaszu pytasz? To był tylko przykład bo na ogół próżno szukać dobrych DAC'ów w tanich amplitunerach, w AUDIOTRAK Maya U5 znajduje się taki układ:

http://www.via.com.tw/en/products/audio/codecs/vt2021/

Nie jest to układ najwyższych lotów ale karta całkiem przyjemnie gra i jest dosyć tania na jej możliwości.

Skomentuj

Nie na temat...
                    konkretnie ciebie nie ale jak juz odpowiedziales to dzieki :)
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                    X