Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór DACa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór DACa

Witam serdecznie,

założyłem wątek, gdyż przymierzam się (w końcu) do zakupu samodzielnego przetwornika cyfrowo-analogowego. Na wstępie wspomnę, że przydałoby się wejście optyczne i/lub usb w celu podłączenia do laptopa. Zależy mi na neutralności brzmienia, równowadze tonalnej, bez faworyzacji, wszystko ze względu na muzykę, którą słucham.

Aktualny sprzęt:
    - Yamaha AX-700 (prawdopodobna zmiana)
    - kolumny podłogowe DIY Usher 8935a + T9950-20.

Nie mam specjalnie punktu odniesienia, gdyż przeskakuję z Audiotrak Maya U5, dlatego potrzebuję Waszej pomocy w formie nakierowania choćby na kilka modeli. Cena trzycyfrowa, niekoniecznie z dziewiątką z przodu :biggrin:. Rozważę zakup używanego sprzętu, jeżeli będzie warto .

Z góry dzięki i pozdrawiam.

Nie wiem czy jest sens przesiadki na lepszą kartę, ta Maya nie jest taka zła, ewentualnie wyrwij sobie jakąś emu(tu niech bardziej obeznani poleca model) i porównaj:) Wydatki rzędu np 500zł na kartę przy kulawym wzmaku i wcale nie tak rewelacyjnych kolumnach są bez sensu wg mnie:) Na Twoim miejscu doinwestował bym tą kasę w wzmaka a najlepiej w kolumny bo w pierwszej kolejności największe zmiany usłyszysz przy lepszych kolumnach, potem wzmak a potem źródło(w Twoim przypadku)

Skomentuj

No i nie daj się naciągnąć na żądne chińskie daci bo to nic nie warte śmieci są .

Zamieszczone przez shilay Zobacz posta
      Cena trzycyfrowa
      hehe.
      Najtańszy sensowny to DAC Magic ta nowa wersja chyba już ponad 2kPLN kosztuje.
      Potem jest Benchmark DAC :)

Kup używane E-MU 0202/4 i tyle jak bardzo chcesz dac-a.
      Last edited by raven1985; 05.04.2013, 17:38.

Skomentuj

Również posiadam 9950 + 8935A. Jakis czas temu zdecydowałem sie na kupno lampucery maxi i nie żałuje ani złotówki. Podłączam do PC za pomocą USB.
        W porównaniu do dźwiękówki różnica kolosalna.
        Polecam
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
        X