Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Samsung UE37D5520RK + Głośniki 5.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Samsung UE37D5520RK + Głośniki 5.1

Witam

Czy podlacze głośniki Logitech X-530 z telewizorem Samsung UE37D5520RK poprzez ten sprzet:

[code]http://allegro.pl/5-1-wzmacniacz-auna-kino-domowe-receiver-600w-i3369472925.html[/code]

Cze oczywiscie aby wszystkie 5 glosnikow i subwoofer dzialaly prawidlowo.

Proze o pomoc.

A po co Ci ten badziewny amplituner? Jak masz wyjścia analogowe 5.1 w TV to nie potrzeba Ci osobnego amplitunera, logitech ma swój wzmacniacz 5.1...

---------- Post dodany o 14:35 ---------- Poprzedni post o 14:32 ----------

Ten wzmak to w ogóle wejścia 5.1 nie ma z tego co widzę... :)

Skomentuj

A to ja mam wejscie analogowe 5.1 w tv? :p

Chodzi o to?

Tak to wygląda z tyłu tv:

Skomentuj

Czytaj uważnie Y to nie E.
        Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Jak masz wyjścia analogowe 5.1
        Zamieszczone przez kkillahh Zobacz posta
        A to ja mam wejscie
        Z tego co widzę, to jedyna opcja wyjścia dźwięku 5.1 z TV jest tylko przez optyczne wyjście cyfrowe - digital audio out (optical). Czyli nie wyjdziesz nim na logitecha, bo nie ma wejścia optycznego. Nawet jak amplituner będzie miał optyczne wejście to i tak bez sensu jest wbudowana elektronika (wzmacniacz) w logitechu. Ja tego połączenia w ogóle nie widzę...
        Z resztą po Ci wyjście 5.1 z TV? Na TVNie rzadko puszczają z takim dźwiękiem filmy.. :)

Skomentuj

Musisz kupic kino domowe. Gotowy zestaw albo osobno amplituner i glosniki. Musi byc wejsciem cyfrowe i dekodery Dolby Digital itd..

Skomentuj

Czyli rozumiem, ze moich glosnikow logitech X-530 nie podlacze przez amplituner ani zadna przejsciowke?

Skomentuj

W systemie 5.1 nie. Napisałem nawet dlaczego.. Tylko stereo będzie obsługiwane jeśli wyjdziesz z gniazda słuchawkowego.

Skomentuj

Czaruję...
              X