Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki kupić wzmacniacz w przedziale od 200-300zł?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki kupić wzmacniacz w przedziale od 200-300zł?

Siema, jako że potrzebuję czegoś sensownego do zasilania głosnika STX GDN 22/140/8 (Moc 130W RMS przybliżona, impendancja 8Ohm), bo robię z niego subwoofer a głośnik już do mnie jedzie. Mam 200, max 300zł (przesyłka nie wliczona, bo jest osobna kasa na przesyłkę). Myślałem nad używanymi Denonami lub Unitrami, ale może będzie coś z nowych wzmacniaczy wartego uwagi?

Pozdrawiam.

Jak tylko do suba to zbuduj może mostek TDA7294, kit do kupienia na allegro, kit filtra też, trafo moge Ci sprzedać za 25zł + 15 wysyłka (2x24V ok 150W)
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Jeśli to ma być subwoofer to wzmacniacz musi posiadać filtr dolnoprzepustowy najlepiej aktywny, który wytnie pasmo dźwięków nie używane przez subwoofery. - Panel do suba ?

Skomentuj

Też myślałem nad panelem, ale wolę tradycyjny wzmacniacz, bo bez problemu odpiąć się da głośniki, oczywiście filtr będzie nabyty z kitu AVT, więc filtrację mamy za sobą. Chcę mieć tradycyjny bo jak kumple przyniosą głośniki to można je łatwo przetestować no i bardzo ładnie taki wygląda. Sub chcę mieć pasywny.

No i jakbym miał kiedyś kupować kolumny jest to praktyczne.

Skomentuj

Zamieszczone przez RAZOR026 Zobacz posta
          bo bez problemu odpiąć się da głośniki
          A jak zbudujesz panel i zamkniesz go w obudowie z mdf i dorobisz terminale to bedzie sie dało:)?

Skomentuj

No wiesz, nie chce mi się robić panelu/kupować i modyfikować. Myślałem nad takim Denonem http://allegro.pl/denon-pma-715r-wzm...404069244.html

Skomentuj

Za taką cenę to można by jednak coś samemu złożyć bo to co proponujesz to może osiąga 50W w 8R.

Skomentuj

Po dzwonie jakimś ten wzmacniacz jest.

Skomentuj

Dobra póki co nieważna kwestia wzmaka (póki co) dostanę jakiś niemiecki. Chyba Schneider lub Grundig, więc póki co będzie czymś zasilany aż nie zbiorę kasy na wzmak.

Nie na temat...
                  Mam też inny problem. Będę robił obudowę bo woofer już dojechał, ale kiedy w kalkulatorze dla pewności obliczyłem wymiary (odliczyłem grubość płyt tj. 2cm) środka i wyszedł mi litraż 38litry mimo że w WinISD wpisywałem 32litry, o co chodzi? Czyżby te 32litry to litraż bez głośnika?

Skomentuj

Czaruję...
                  X