Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki nowy/używany amplituner 2.0/2.1?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki nowy/używany amplituner 2.0/2.1?

Witam. Jako, że nie jestem w temacie od bardzo dawna, chciałem prosić o odrobinę pomocy. Posiadam na razie w domu Unitrę AT9100 wraz z zestawem na Tonsilach GDS 13/30. Generalnie jestem z tego zadowolony, choć "d**y nie urywa". Więc jak widzicie z dobrym sprzętem miałem niewiele do czynienia. Bardzo rzadko ostatnio słucham muzyki, ale po powrocie z delegacji chciałem kupić sobie amplituner na przyszłość do ewentualnego zestawu DIY. Wyszedłem z założenia, że praktycznie wszystko co kupię będzie lepsze od AT9100

Wymagania co do amplitunera:
    - tuner cyfrowy
    - zdalne sterowanie
    - obsługa głośników 4Ohm bez obawy o przeciążenie
    - zdolność pociągnięcia w przyszłości czegoś w typie "3 drogi na STX"
    - opcjonalnie funkcja "direct CD"
    - opcjonalnie 2.1 - obsługa aktywnego subwoofera
    - solidność - chcę, żeby sprzęt trochę posłużył

I tutaj dochodzimy do pytań. Jakie pieniądze należy przeznaczyć na nowy klocek, który spełni te wymogi? Coś w stylu Onkyo TX-8030, Yamaha R-S500, Denon DRA-500AE, CA AR30? Pojęcia nie mam co w tej chwili może być dobre.

Zastanawiam się również nad ewentualnie zakupem jakiejś używki. W moich okolicach jest na przykład Kenwood KR-V6020 w okolicach 200zł, który spełnia wymogi. Czy warto kupić sprzęt nowy (wiem, głupie pytanie, zawsze warto ), czy coś w stylu tego Kenwooda również da radę? Jeżeli chodzi o koszty to zakładam, że poszukam jakiś rat sobie, ale wolałbym nie przekraczać 2000zł. Wiadomo im taniej się uda tym lepiej. Help :)

PS. Nie chcę kupować tunera osobno, chcę mieć jeden klocek.

Z takimi wymaganiami i budżetem to 2 klocki Denona/Sony

Można spokojnie dostać Sony TA-F707ES + ST-S707ES
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Może źle się wyraziłem. 2000zł na sprzęt nowy, na używany myślę w granicach do 500-600zł max.

Skomentuj

Czaruję...
      X