Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

cewki w polinku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

cewki w polinku

Witam wszystkich!
    Nazywam się Piotrek i od niedawna(2lata ) interesuję się muzyką i sprzętem do jej odtwarzania. Postanowiłem, że zbuduję swoje pierwsze kolumny. Jednak przy budowie zwrotnicy napotkałem przeszkodę. Chciałem zamówić części,w,polinku, ale nie rozumiem jak rozróżnić w ich ofercie cewki powietrzne i rdzeniowe. Nie wiem także o jakiej rezystencji powinny być, gdyż na schemacie nie ma podanych wartości. I czy ma znaczenie którym końcem przylutuję rezystory i kondensatory?
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi

Przecież w cenniku jasno pisze która jest rdzeniowa a która powietrzna :|

Skomentuj

Przepraszam, w pdf nie widziałem kolumny typ. Mogłbym jeszcze prosić o odp na pytanie czy pozostałe elementy mają tzw. + i -?

Skomentuj

Czarno widzę składanie tych kolumn... Co to za projekt? Jakie elementy stosujesz w zwrotnicy?

Skomentuj

Elementy stosowane w budowie zwrotnic nie posiadają + i - .

Skomentuj

Ok, już rozumiem. Projekt to http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic998962.html , chyba, że znacie lepszy (pokój 20m2, głównie rock i muz. klasyczna, a elementy do zwrotnicy z polinka (wartości takie jak na schemacie, cewki poniżej 0,5ohm na tweteera powietrzna, a na średnio niskotonowego rdzeniowa, kondensatory MKT)

Skomentuj

Ja bym na twoim miejscu szukał dalej projektu
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Może coś stąd Ci się spodoba:
                http://diyaudio.pl/forumdisplay.php/39-Projekty
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

diyaudio.pl/showthread.php/21789-T-STX-4-1-200-8-F-A-PC-X-lub-F-A-AL-X-WM-STX-6-5-1-5-200-8-F-S-FG-X-projekt-by-LuSzTi
                  a ten projekt byłby ok? Czemu nie polecacie tamtego?
                  A może lepiej coś takiego?
                  diyaudio.pl/showthread.php/22235-Visaton-W170s-Seas-27TBFC-G-projekt-by-marian
                  Te dwa projekty spełniałyby moje oczekiwania co do ceny i dźwięku (zależy mi na niezłej górze i basie do ok. 42Hz, cena za przetworniki do 600 zł)

Skomentuj

zdecydowanie visaron + seas
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A co sądzicie o klonach stx mx-140?

Skomentuj

Czaruję...
                      X