Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Blaupunkt Booster BQB 80

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Blaupunkt Booster BQB 80

Mam pytanie może ktoś miał taki wzmacniacz albo wie czy jest możliwość zmostkowania w nim kanałów?
    Jest cztery kanały po 30 W mnie potrzeba najlepiej jeden o najwyższej możliwej do osiągnięcia mocy. Sam wzmacniacz nie posiada zworek do mostkowania ale słyszałem że można spróbować połączyć minus z minusem i plus z plusem dwóch kanałów i uzyskać coś więcej niż 30 W. W drugiej zasłyszanej wersji proponowano mi wziąść minus z jednego kanału a plus z drugiego. czy coś takiego jest możliwe np z 4 kanałami ? czy jest to Waszym zdaniem w ogóle możliwe ?

oczywiście instrukcji nie ma, albo nie chce się poczytać...

wyjść: plusa z plusem a minusa z minusem nie wolno łączyć nigdy!

jeśli nie ma przy zaciskach na głośniki stosownego rysunku, lub oznaczenia/napisu: mono lub bridge, to nic nie zdziałasz.

zapewne jesteś posiadaczem prościutkiego wzmacniacza, na jednym lub dwóch scalakach na wyjściu, bez przetwornicy, w którym każdy kanał jest już zmostkowany więc zamiast 4x6W masz oszałamiające 4x30W i nic więcej.

Skomentuj

Witam układów scalonych jest po dwa TDA na każdy kanał nie mam do niego ani instrukcji ani też na samym wzmacniaczu nie ma żadnych oznaczeń czy schematów więc będzie pewnie tak jak napisał RK no cóż pozostaje cieszyć się tym co się ma czyli 4x 30 W

Skomentuj

skoro są po 2 tda na kanał to ten wzmacniacz i już pracuje w mostku więc nic więcej już z niego nie wyciśniesz

Skomentuj

Pojawiły się nowe problemy - udało mi się podpiać to cudo do radia ale nie ma na nim wejscia typu czincz a jedynie DIN 8 pinów i zwykłe podłączenie na konektory od głośników z radia. Więc nie mając kabla 8 pin podpiołem tak jak radził sprzedawca tego sprzętu pod głośnik jeden z czterech no i niby gra ale okrutnie charczy i trzeszczy pewnie dlatego że sygnał z radia ma te 35 W . może coś pomożecie help.

Skomentuj

Czaruję...