Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Będzie ok.
Zamiast 100nF daj 22nF.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz postaNa nogach opka nie masz pinu masowego.
Zostaw komentarz:
-
Czy to będzie działało? Mam zasilacz Borysa i tam zabezpieczenia odcinają masę głośnika, czy mogę zobla podpiąć np. do masy zasilacza i wtedy będzie działał niezależnie od zabezpieczeń?
Wymyśliłem sobie żeby umieścić tego zobla na płytce razem z gniazdami głośnikowymi i przykręcić do tyłu obudowy.
Co o tym myślicie?
Zostaw komentarz:
-
Przygotuję układ który będzie godnym i znacznie lepszym następca, po nowym roku, przez święta to ogarnę .
Zbiorówek nie będzie, wystawię na allegro .
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postanie wiem tylko czy kwestia zmiany kondów czy coś jeszcze ale nap zas max 40v tam jest
- - - - - aktualizacja - - - - -
http://diyaudio.pl/showthread.php/25...l=1#post481792
http://diyaudio.pl/showthread.php/25...l=1#post485339Last edited by Micwoj; 09.12.2016, 09:12.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaO ilę kojarzę, Borys udostępniał parę stron temu w temacie o iampie prasowankę do zasilacza z CapM bez zabezpieczeń. Kondy główne mógłbyś podpiąć na kablach, wlutować tylko te dodatkowe i jesteś w domu.
Zostaw komentarz:
-
O ilę kojarzę, Borys udostępniał parę stron temu w temacie o iampie prasowankę do zasilacza z CapM bez zabezpieczeń. Kondy główne mógłbyś podpiąć na kablach, wlutować tylko te dodatkowe i jesteś w domu.
Zostaw komentarz:
-
Jako że mam już zabezpieczenia jaskiniowca do klon, a i-PSU Borysa również ma zabezpieczenia zatem raczej bezsensu byloby stosowanie tego zasilcza. Czy ma ktos pomysł jaki zasilacz by sie nadawał do klona, zeby nie miał dodatkowych zabezpieczeń i żebym mógł wykorzystać nippony 47000uf ?
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz postaZmian poprawiających te układy jest od groma . Tego się nie da zrobić na tych pcb , ten układ jest robiony na klona .
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Zostaw komentarz:
-
Zmian poprawiających te układy jest od groma . Tego się nie da zrobić na tych pcb , ten układ jest robiony na klona .
Co kondensatorków daje się tantale, chociaż są lepsze wynalazki.
Dajesz pin 4 do masy oraz 8 do masy możesz też dać pomiędzy 4 i 8 pinem .
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz postaA jakbyl dal jakies zwory na plytce i pociagnal kabelki do komdemsatorow tych co mam ? Co to za multiplikator ?
Pozdrawiam.
Zostaw komentarz:
-
A jakbyl dal jakies zwory na plytce i pociagnal kabelki do komdemsatorow tych co mam ? Co to za multiplikator ?
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz postaZastanawiam się nad dolozeniem zasilania borysa do klona. Czy jestem w stanie wykorzystać to co mam, a wiec trafo-mostek-kondemsatory 47000uf czy cos z tego musze wyrzucic ? Pytam bo wzmaka mam na gotowo, wszystko ma swoim przygotowanym miejscu wiec ciezko byloby mi w to teraz ingerować i zmieniac.
Pozdrawiam.
Zostaw komentarz:
-
Zastanawiam się nad dolozeniem zasilania borysa do klona. Czy jestem w stanie wykorzystać to co mam, a wiec trafo-mostek-kondemsatory 47000uf czy cos z tego musze wyrzucic ? Pytam bo wzmaka mam na gotowo, wszystko ma swoim przygotowanym miejscu wiec ciezko byloby mi w to teraz ingerować i zmieniac.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz postaNa nogach opka nie masz pinu masowego. Gałęzie V+ i V- bocznikujesz każdą osobno do masy. Ty zbocznikowałeś je z pominięciem masy. Pozdrawiam.
A mógłby ktoś rozrysować porządny schemat który pin do którego, przez jaki dokładnie kondensator, gdzie najlepiej do masy. Dla potomnych, żeby nie było niedomówień. Coś w stylu jak to zrobił Dzwiedziu opis z uruchomienia koncówki.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez kotti7 Zobacz postaByłbym wdzięczny za info jakie kondensatory powinny być. Zawsze można przelutować. I o co chodzi z połączeniem pinów V+, V- do uziemienia przez kondensatory 100uf?
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz postaTakich kondensatorów do od sprzęgania zasilania się nie stosuje
Zostaw komentarz:
-
Ja kupiłem te, mam nadzieje ze to oryginały:
http://allegro.pl/opa627-x-2-wzmacni...564560899.html (OPA627 x 2 Wzmacniacz operacyjny na stoliku DIP8)
Zostaw komentarz:
-
Takich kondensatorów do od sprzęgania zasilania się nie stosuje, raczej można kto komu zabroni, ale praktycznie nic nie dają .
Efekt podobny jak zmiana tego opka .
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: