Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
odlaczone zrodlo, wejscie zwarte do masy, kolumny odlaczone jesli wtedy masz 0,1mV to jest bdb ale tak powinno byc nawet na maks odkreconym potku, po to wlasnie zwierasz sygnal z masa aby nic sie nigdzie nie przyplatalo
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta200mV to stanowczo za duzo, i powinno byc stabilne
zewrzyj wejscie do masy i zmierz jeszcze raz
Bez podłączonego źródła stałe na wyjściu to jakieś 0,1mV/stabilne nie zmienia się (miernik za 50zł więc nie wiem jak z dokładnością).
Jeżeli dobrze cię rozumiem z tym zwarciem wejścia do masy, to wystarczyło by potek na minimum ustawić ? O ile o to chodzi to logicznie myślać skoro przy połowie jest 0-3 (i spada wraz ze ściszaniem) to na minimum będzie 0 tak jak bez źródła.Last edited by gi; 05.01.2016, 15:20.
Zostaw komentarz:
-
200mV to stanowczo za duzo, i powinno byc stabilne
zewrzyj wejscie do masy i zmierz jeszcze raz
Zostaw komentarz:
-
Hmm u mnie na wyjściu przy potku na połowe jest skaczące 0-3mV, przy potku prawie na maks jest 0-30mV (skaczące), przy rozkręceniu potka na maks rośnie do 0-200mV (skaczące).
Za dużo ?
Zostaw komentarz:
-
Podlaczamy ale tylko w jednym punkcie.
napiecie powinno byc jaknajnizsze, kilka mV jest dopuszczalne
Zostaw komentarz:
-
1) Jakie jest maksymalne dopuszczalne napięcie stałe na wyjściu (przy potku na maks i maks poziomie sygnału) i czy może w ogóle występować ?
2) Czy podłączamy obudowę do masy ?
3) Czy podłączamy radiatory do masy ?
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaTak opek jest przed pga i robi raczej za bufor bo nie wzmacnia chyba. Ja miałem właśnie e408 z drabinka, ale zostało się pga
Ja go pominąłem i u mnie bez niego jest lepiej
Można go też zastąpić lepszą kostką i poprawa jest słyszalna
Zostaw komentarz:
-
Pre z 408 gra tak jak by włączyć takie delikatne loudness - podbicie, jednym się to podoba a innym nie, za to T&3 gra naturalnie.
A bufor ma raczej za zadanie "odseparować" impedancje żródła od pga.
W 408 potencjometr o wartości 50k jest zaraz przed pre, więc można dać T&3 na wejściu, póżniej 408 i 450.
W pre z 408 można obniżyć wzmocnienie, bo po co oba układy mają je posiadać.
Choć w 408 od początku trza było je obniżyć bo w/g mnie było aż za wysokie (10x - ok +30db).Last edited by dzwiedziu; 31.12.2015, 11:14.
Zostaw komentarz:
-
A mnie ciekawi jeszcze porównanie tego pre Taza & 3lite vs klon pre z modelu e-406.
Słuchał ktoś obu tych aplikacji w E-450?
Zostaw komentarz:
-
No ale ja mam sterowanie na pilota. Tylko włączyć muszę iść bo mam również amplituner podłączony do kolumn i zasilanie jest na przekaźnikach.
Pozdrawiam.
Zostaw komentarz:
-
Wygody pga ? Nadal podchodzę żeby włączyć, żeby zrobić głośniej. Jak masz to podłącz i posłuchaj, dla mnie nic specjalnego a komuś może bardziej się przyda
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaTak opek jest przed pga i robi raczej za bufor bo nie wzmacnia chyba. Ja miałem właśnie e408 z drabinka, ale zostało się pga
Pozdrawiam.
Zostaw komentarz:
-
Tak opek jest przed pga i robi raczej za bufor bo nie wzmacnia chyba. Ja miałem właśnie e408 z drabinka, ale zostało się pga
Zostaw komentarz:
-
Ale opek jest chyba przed PGA. Jeszcze trochę to wstawię drabinkę i pre E408. Tylko kto będzie biegał podgłaśniać. Bo od ściszania to jest żonusia.:biggrin:
Pozdrawiam.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz postaJak w temacie. Do tej pory moja końcówka E450 gra z preampem - sterownikiem autorstwa Taz i 3lite PGA2320. Dobrze znany ze zbiorowego zamówienia.
Jako,ze płytkę do pre E408 i kit miałem wcześniej niż PGA więc szkoda by się marnował - no to sobie go wczoraj zlutowałem i nawet działa :o
Chciałbym go wpiąć w tor sygnału. Tylko tak się zastanawiam jaka opcja jest najlepsza. Bo teorii jest milion a co najlepsze to kij wie.
Do sedna.
Opcja pierwsza: wpięcie E 408 do jednego z wejść przed selektorem preampa Taza.
Wada wiadomo sygnał przez preamp E408 tylko dla jednego wejścia. Zalet nie widzę
Opcja druga: Wpięcie się z E408 za selektorem przed PGA. Zaleta mam E408 na wszystkich wejściach.Wada ingerencja w płytkę z PGA.
Opcja trzecia: wpięcie się z E408 za PGA i puszczenie sygnału bezpośrednio z pre E408 na końcówki. Zaleta jak w pkt 2 bez ingerencji w płytkę z PGA. Wydaje mi się,że jest to najlepsze rozwiązanie. Nawet w oryginale tak jest, że sygnał idzie z potencjometru na pre E408. Czy są jakieś wady tego rozwiązania.
Z góry dziękuję za merytoryczne sugestie.
Pozdrawiam.
Zostaw komentarz:
-
Probujesz dublowac układy. Albo jedno pre albo drugie. Posłuchaj może najpierw samego e408 i później stwierdzisz czy w ogóle jest ci do czegoś potrzebne
Zostaw komentarz:
-
E450 + pre E 408+ PGA 2320 by Taz 3lite
Jak w temacie. Do tej pory moja końcówka E450 gra z preampem - sterownikiem autorstwa Taz i 3lite PGA2320. Dobrze znany ze zbiorowego zamówienia.
Jako,ze płytkę do pre E408 i kit miałem wcześniej niż PGA więc szkoda by się marnował - no to sobie go wczoraj zlutowałem i nawet działa :o
Chciałbym go wpiąć w tor sygnału. Tylko tak się zastanawiam jaka opcja jest najlepsza. Bo teorii jest milion a co najlepsze to kij wie.
Do sedna.
Opcja pierwsza: wpięcie E 408 do jednego z wejść przed selektorem preampa Taza.
Wada wiadomo sygnał przez preamp E408 tylko dla jednego wejścia. Zalet nie widzę
Opcja druga: Wpięcie się z E408 za selektorem przed PGA. Zaleta mam E408 na wszystkich wejściach.Wada ingerencja w płytkę z PGA.
Opcja trzecia: wpięcie się z E408 za PGA i puszczenie sygnału bezpośrednio z pre E408 na końcówki. Zaleta jak w pkt 2 bez ingerencji w płytkę z PGA. Wydaje mi się,że jest to najlepsze rozwiązanie. Nawet w oryginale tak jest, że sygnał idzie z potencjometru na pre E408. Czy są jakieś wady tego rozwiązania.
Z góry dziękuję za merytoryczne sugestie.
Pozdrawiam.
Zostaw komentarz:
-
Na tej pcb masz dosyć sporo miejsca na spore markowe kondensatory . Lutuj wedle uznania i słuchu . :)
Tylko naprawdę uważaj na ten wzmacniacz, z tego co patrzałem po częściach to jest to kit który robiłem lub gotowiec. Większość tych układów miało dosyć dobrze dobierane części przeze mnie . Jak sobie coś uszkodzisz lub upalisz to naprawdę będziesz miał problem go naprawić, to jest naprawdę wredny totalnie parszywy układ w porównaniu do takiej 450 .
Który jest stosunkowo łatwy do złożenia i naprawy .
Dolphin o reklamie pogadamy tak za kilka miesięcy :biggrin: .
Zostaw komentarz:
-
Odnośnie P-5000 w SM dwa kondensatory wejściowe elektrolityczne 22uF są zbocznikowane kondensatorami 0,1uF natomiast na PCB jaskiniowca ich nie ma, ani nie znalazłem żadnej informacji o tej zmianie ani o tym, żeby dać tam inną wartość. Ciekawe, czy nie ma jakichś innych ważnych zmian, tak podobno bylo przy p-7100.
Zostaw komentarz:
-
Skonczmy te pogaduchy komercyjne, bo za chwile zablokujemy wszystkie posty, ktore sa tylko po to, aby zareklamowac swoj biznes.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: