Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dekoder + głośniki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dekoder + głośniki

Mam do Was pytanie.

Czy takie połączenie powinno działać?

Dekoder dvbc adb-3830cd ( http://www.evio.pl/dekodery/box-3830-docsis.html ) + CREATIVE GIGAWORKS T3

Oczywiście dekoder z monitorem łączył by się przez iHDMI po to aby wyłączyć w kablu dzwięk audio. (podobno tak to działa) i dzwięk poszedł by drugim głośnikiem.

Kwestia tego czy:
    1)Kable z dekodera pasują do głośników
    2)Czy nie potrzeba jakiejś zewnętrznej karty dzwiękowej

Dal by ktoś radę mi pomóc?

Wystarczy podłączyć kablem RCA (chinch-chinch). A monitor/TV HDMI.
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

No to super. Myślałem, że to bardziej skomplikowane i wymagana jest zewnętrzna karta dzwiękowa.

A jeżeli posiadam komputer z kartą Xonar DG i zależało by mi aby jedne głośniki działały na komputerze oraz na dekoderze nie tracąc przy tym na jakości to jak coś takiego utworzyć?

Skomentuj

Zamieszczone przez ddebny Zobacz posta
        A jeżeli posiadam komputer z kartą Xonar DG i zależało by mi aby jedne głośniki działały na komputerze oraz na dekoderze nie tracąc przy tym na jakości to jak coś takiego utworzyć?
        No niestety ale manualnie będziesz musiał przepinać :d
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

No nie Może znajdzie się jakiś rozgałęziacz z możliwością przycisku. Tak jak z monitorami jest jeśli ktoś ma różne systemy operacyjne a chce mieć jedną musz + klawiature.

---------- Post dodany o 16:34 ---------- Poprzedni post o 16:17 ----------

a gdyby zrezygnować z karty audigy i zainwestowac w zewnętrzną? Może to by coś dało. Kara podłączona do dekodera i PC i z karty wyjście na głośniki.

Skomentuj

Przy tych creativach marne szanse że usłyszysz jakąś różnice wiec odpuściłbym...

Skomentuj

Czaruję...
            X