Witam. Nie chciałem odkopywać starego tematu, dlatego założyłem nowy. Dzisiaj dostałem paczkę z AVT z kitem (na attiny45). Problem jest taki, że na PR od avt wszystko ładnie chodzi, ale na moim alpsie

Jest tak, że włączę (załączę przekaźnik) > kręcę w lewo, klikam głośniej a tu zamiast kręcenia w prawo gaśnie dioda. Musze 2x kliknąć wł/wył, wtedy znowu np kręcę w prawo, w lewo, w prawo, w lewo jest ok, ale po wył i ponownym wł kręcę w prawo, chcę w lewo a tu dioda gaśnie i przekaźnik się rozłącza.
Co może być nie tak?
---------- Post dodany o 17:13 ---------- Poprzedni post o 16:34 ----------
Problem rozwiązany. Jak składałem kit to mi czegoś brakowało na schemacie. 100nF między + a -. Dolutowałem, już jest wszystko ok.
Temat można zamknąć/wyrzucić.
Pozdrawiam

Jest tak, że włączę (załączę przekaźnik) > kręcę w lewo, klikam głośniej a tu zamiast kręcenia w prawo gaśnie dioda. Musze 2x kliknąć wł/wył, wtedy znowu np kręcę w prawo, w lewo, w prawo, w lewo jest ok, ale po wył i ponownym wł kręcę w prawo, chcę w lewo a tu dioda gaśnie i przekaźnik się rozłącza.
Co może być nie tak?
---------- Post dodany o 17:13 ---------- Poprzedni post o 16:34 ----------
Problem rozwiązany. Jak składałem kit to mi czegoś brakowało na schemacie. 100nF między + a -. Dolutowałem, już jest wszystko ok.
Temat można zamknąć/wyrzucić.
Pozdrawiam