Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy poradzi wzmacniacz ( grundig MA-100) 2 subwoofery PB PS-10 25cm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy poradzi wzmacniacz ( grundig MA-100) 2 subwoofery PB PS-10 25cm

Witam. Posiadam w.w wzmacniacz i 2 subwoofery. Czy pociagnie on te subwoofery. Niemoge znalezc zadnych danych w internecie o tym wzmacniaczu. Jezeli ktos sie wie to prosze o info. Kupilem wlasnie te glosniki i chcialem zrobic obudowy do nich. No ale jezeli nie poradzi on tych subwooferow to musze poszukac sobie jakis wzmacniacz.
    PS.Chcialem zrobic zdjecie w formacie jpg ale pokazuje blad ze limit to 1 bajt. Niewiem czemu taka mala pojemnosc na zdjecie.
    Last edited by piotrek28l; 17.03.2014, 14:55.

Zamieszczone przez piotrek28l Zobacz posta
    PS.Chcialem zrobic zdjecie w formacie jpg ale pokazuje blad ze limit to 1 bajt. Niewiem czemu taka mala pojemnosc na zdjecie.
    bo do zdjec jest osobny uploader - czerwony napis pod oknem odpowiedzi

Skomentuj

Staruszek, ale spore elektrolity (22000uF/40V)
      Wg. manuala 2*50W/4ohm:-)
      Last edited by infinity; 17.03.2014, 18:53.

Skomentuj

https://diyaudio.pl/i/25348/3mewox9c...1395089356.jpg
        https://diyaudio.pl/i/25348/7665ouuc...1395089368.jpg
        https://diyaudio.pl/i/25348/k8bhg9dl...1395089393.jpg
        https://diyaudio.pl/i/25348/w9uys3sq...1395089381.jpg
        Podaje zdjecia. Jak myslicie poradzi sobie wzmacniacz.

Skomentuj

ale przeciez to jest domowy wzmacniacz!
          wiec dlaczego wybrales samochodowe glosniki?

Skomentuj

Z braku wiedzy . Myslalem ze jak mam wzmacniacz 4ohm to glosniki tez wystarcza 4ohm. Kupilem je z mysla o tym zeby zbudowac 2 kolumny domowe 2 drozne. No ale moja niewiedza o budowie glosnika wygrala no i tak wyszlo. Szukajac jak zrobic obudowe do glosnika zrozumialem ze to bardziej skomplikowane(ale do zrobienia). Trzeba poswiecic sie zeby cos gralo. Ja myslalem ze wystatczy kupic glosniki, wyciaciac pare desek ,wygluszyc. Nic z tego. Troche tej wiedzy nabylem i teraz kombinuje co tu zrobic aby cos z nimi zrobic bo szkoda ich sprzedawac za pol ceny. Nabroilem :)
            Last edited by piotrek28l; 18.03.2014, 11:42.

Skomentuj

jak nic z nimi nie robiles to odeslij do sprzedajacego

Skomentuj

jest maly problem bo srubokretem uszkodzilem membrane . Co prawda jakos skleilem ale to juz jest uszkodzony towar.

Skomentuj

to zawsze oddasz jeden

Skomentuj

No ale jeden zostanie i co z nim zrobie. Zakurzyc sie ma. ? Najwyzej zrobie z nich 2 way i sprzedam komus. Co wyjdzie to wyjdzie.

Skomentuj

Pokaż zdjęcia tego uszkodzonego głośnika.

Skomentuj

to sa subwoofery (w dodatku bardzo przecietne) wiec nie zrobisz z tego 2 drog :p

Skomentuj

Najwyzej zrobie obudowe do nich dolacze zwrotnice i dodam dodatkowa dziure na wysokie tony .heh. Zobacze co z tego wyjdzie. Tylko niewiem czy ten wzmacniacz uradzi. Odbiegamy od tematu Panowie. Znalazlem info o moim wzmacniaczu gdzie wynikalo z tego ze ma 2x75 rms. Niewiem czy to prawda.

Skomentuj

50 czy 75w to wiekszego znaczenia w domu nie ma
                            w samochodzie juz by mialo znaczenie
                            dlatego podlacz sobie te glosniki i zobacz jak graja :p

Skomentuj

Podlaczylem i powiem ze graja dobrze. Tylko chodzi mi o to czy sie wzmaczniacz nie spali bo przy dluzszym graniu radiatory sie grzeja

Skomentuj

Silnik w samochodzie tez sie grzeje :) Od tego sa radiatory zeby sie grzaly :)

Kazdy musi zaczac przygode z glosnikami od byle jakiego glosnika i wysokotonowki podlaczonej przez zwrtonice w postaci kondensatora 2,2uF dla 8omowej wysokotonowki i 4,7uF dla 4omowej :)

Skomentuj

Wiem ze to nie profesjonalne. Ale tak jak kolega wyzej stwierdzil kiedys trzeba zaczac przygode z glosnikami tylkoze ja juz wczesniej robilem takie eksperymenty ale bez wiedzy akustyki. Chce zobaczyc jak to mi wyjdzie . Jak bedzie dupa to je wywale na smieci i kupie nastepne :)

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                                    Kazdy musi zaczac przygode z glosnikami od byle jakiego glosnika i wysokotonowki podlaczonej przez zwrtonice w postaci kondensatora 2,2uF dla 8omowej wysokotonowki i 4,7uF dla 4omowej
                                    moze masz racje... wspomnienia :blushing:

Skomentuj

Czaruję...
                                    X