Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz czy amplituner jaki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz czy amplituner jaki?

Witam serdecznie wszystkich. Mam pytanie kupiłem sobie jakiś rok temu kolumny stx f-130 n miałem je podłączone do wieży JVC ale wylała mi się na nią kawa i teraz mam problem, bo nie mam jak słuchać muzyki :( Teraz chciał bym kupić jakiś sprzęt, który mogę podłączyć do kolumn i jednocześnie do telewizora (samsung) i co mam kupić żeby można było słuchać muzyki z TV poradzili byście coś ?

Jakie masz wyjścia z TV ? interesuje cię tylko stereo czy zmiana w późniejszym czasie na kino ? Jeżeli chodzi o stereo i słuchanie muzyki to polecam wzmacniacz.

Skomentuj

no właśnie dobre pytanie z tym wyjściem a jakie mogę mieć bo sam nie wiem... Na razie mam stx f-130 ale zastanawiałem się jeszcze nad zmiana na model stx fs-250 n. Kina domowego nie mam gdzie ustawić, wiec raczej nie będę miał. Czyli do tych kolumn polecasz wzmacniacz ?

Skomentuj

podaj model tv
        zapewne maja tylko wyjscia optyczne
        ewentualnie wyjscia sluchawkowe

jaki budzet?

Skomentuj

Telewizor ma tylko wyjście optycznie... czyli jak kupił bym wzmacniacz to coś bym musiał jeszcze dokupić, żeby działało ? maksymalny budżet to 700zł.

Skomentuj

to juz lepiej dobry uzywany amplituner - taniej i szybciej

Skomentuj

Do tego zawsze będziesz mógł sobie radia posłuchać

Skomentuj

no możne być używany tylko jaki ? Podesłali byście jakiś link z modelem amplitunera ?

Skomentuj

np.

http://allegro.pl/amplituner-kina-do...075794154.html

Trochę drogo, lub poszukaj Denona 1508, 1509 i wyżej.

Skomentuj

Marios

zdecydowałem się na Denona 1508. Fajnie ze go poleciłeś wcześniej nie słyszałem nic o tej marce. Teraz czekam jak przyjdzie. Zobaczymy czy bedzie grał lepiej jak moja wieża ? ?

Skomentuj

Orientuje się ktoś gra taki Denon 1508 czy 1509 w stereo względem Cambirdge Audio A 500? Niby amplituner w stereo jest beee ale rozważam nad czymś co ma wejście HDMI i optyk. Miałoby to grać z AWX w TL.
                      Last edited by marcinio; 31.05.2014, 18:49.

Skomentuj

Czaruję...
                      X