Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w wyborze DAC USB, Pc audio.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w wyborze DAC USB, Pc audio.

Witam szanownych kolegów.

Poszukuję informacji, porad związanych z DAC'kiem, jego zakupem.
    Budżet to maksymalnie 3tyś. Słucham przeważnie Jazz'u, Klasyczny rock do tego oczywiście kino.
    Na oku mam parę modeli urządzeń:

CA Dac Magic Plus,
    GD-Audio 1.32,
    Matrix mini-i Pro,
    Asus Essence One.

Tak więc drodzy forumowicze proszę o poradę co lepsze? Ewentualnie może jeszcze jakaś inna konstrukcja?
    Z góry dziękuję za wszelkie konstruktywne słowa.

Naprawdę nikt nie miał tych urządzeń u siebie? Ewentualnie nie może nic podpowiedzieć?

Skomentuj

Pytaj na audiostereo tam sa sami audiofile. Tu podchodzimy do elektroniki z glowa nie tylko z dusza.

Skomentuj

Posiadam w DAC'u (Stream Magic 6) bebechy DAC Magic Plus i na pewno mogę polecić, ale nie słuchałem reszty i nie mam porównania.

Skomentuj

A ja mam zwykłego dac magic i też mogę polecić.

Skomentuj

Dzięki Panowie za informacje.

Irku, ja też podchodzę z głową, gdyby było inaczej to by mnie na tym forum nie było :)

Decyzja zapadła będzie m-dac. Jeśli ktoś zainteresowany, to mogę przetestować pod względem pewnych utworów.
            Puki co odsłuch będzie prowadzony na wykonanych przeze mnie 3Way TL Lusztiego.

Skomentuj

Jak dla mnie kazdy z w/w to juz bdb jakosc.
              Kwestia brzmienia na wyjsciu, co raczej pozostaje w ocenie indywidualnej - ja osobiscie lubie matrix new mini-i, ale mam tez daca za 10$ na PCM2704 od Muse ktory gra lepiej niz wiekszosc integr z lapkow ;-)

[jaja_ironia]Pamietaj o mocnym, dodatkowym zasilaczu do daca [wiesz - toroid z 900-1000VA, 4 kondy po 22000uF itp, szybkie diody czary mary], bo bez tego nie zagra.[/jaja_ironia]

Skomentuj

Ale o zasilaczach tomanka piszą dobre opinie, ale czy faktycznie warto tyle wydać?
                Też mam dac magica i zadowolony jestem.

Skomentuj

Tomekk_ zakupileś wersję pro czy też zwykłą?

Ironię pominę :)

Co do zasilaczy Tomanka - to naprawdę są warte tych pieniędzy?
                  Robił ktoś z Was koledzy zasilacz specjalnie pod daca?

Skomentuj

Czaruję...
                  X