Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz 2.1 czy oddzielny do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz 2.1 czy oddzielny do suba

Witam. Mam zamiar zbudować subwoofer. Do tej pory żyłem na 2 różnych kolumnach DIY podłączonych pod wzmacniacz stereo. Wzmacniacz się spalił i nie zamierzam pakować w jego naprawę, gdyż nie zadowalał mnie jakością i efektywnością. Jedną z kolumn zamierzam rozebrać (gdyż jest zbudowana z wieloma błędami) i wyjąć stxa niskotonowego, na którym chcę zbudować suba. Wszystko już mam policzone, poprojektowane. Niestety przyszedł czas na elektronikę :( Jako że nie mam o niej pojęcia a znam ją tyle co z forum gdy czytałem o audio, Chcę pójść na skróty, najbezpieczniej. Pomyślałem o wstawieniu do suba wzmaka 2.1 takiego jakie są w zestawach 2.1 do pc, tylko że większe, choć przyznam że wzmak z modelu Modecom MHF-60u już by mnie zadwolił, nie raz miałem z nim styczność. Problem w tym, że szukałem takich modułów na necie, ale wszędzie są tylko takie, w których są wyjścia wysoko i nisko poziomowe. Trochę to dla mnie abstrakcja. Szukam takiego, który można kupić w cenie do 200 zł max z wyjściem na suba i dwa głośniki. Gdyby ktoś coś wiedział gdzie można takie znaleźć to było by fajnie. Jest możliwość złożenia również kitu, mam kumpla elektronika amatora, by poradził. Ale również nigdzie nie mogę znaleźć kitów na 2+1 chyba że można połączyć oddzielne kity na suba i głośniki stereo. Czy może są jakieś oddzielne wzmacniacze 5.1, które zasilą suba pasywnego ? Tzn chodzi o podłączenie go poprzez złącza zatrzaskowe, + -. Głowa mi boli gdy o tym wszystkim myślę. :o
    Jeśli wszystkie pomysły są poniżej krytyki to trudno, tylko pytam.

Na ebay masz 2.1 na tda7294
    Wszystko zlutowane

Skomentuj

Czaruję...
    X