Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amplituner do zestawu Visaton VIB 170

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Amplituner do zestawu Visaton VIB 170

Witam,
    tak jak w temacie planuje wymienić amplituner i poszukuje jakiegos fajnego ampli do 1000 zł ( nie musi być nowy ).
    Aktualnie zestaw gra na ampli Yamaha RX-V430.

Wstępnie myślałem o Pionierze albo HK.

Może ktoś coś polecić z czego będę zadowolony ??

z góry dzięki za pomoc
    Pozdrawiam

Głośniki bardzo fajne i amplituner szczególnie za tysiaka nie wyciągnie z nich dużo, może jakaś stara leciwa flagowa konstrukcja ale tu znów są chore ceny u handlarzy, jeśli ma być amplituner to szukaj czegoś co ma preout frontów i skladaj lub dobieraj na wzmacniacz stereo lub końcówkę mocy, amplituner rozumiem że potrzebujesz bo oglądasz filmy, a nie do słuchania muzyki?

Skomentuj

Wiem ze te glosniki zaczynaja grac dopiero jak zapoda sie im duzo mocy.
      Wczesniej graly z Pionieerem x66 i jest duza roznica.

Kolumny stoja w salonie i sluza do Filmow, TV, PS3, Muzyka, PC itp do tego mam suba aktywnego wiec zalezy mi wlasnie na ampli.

Skomentuj

suba zawsze można podłączyć pod stereo też i wyregulować tyle że nie będzie odcięcia dla tych visatonów, ale one powinny i tak grać niskimi tonami, chyba że masz bardzo duże pomieszczenie. Jeszcze podstawowe pytanie czy amplituner musi mieć hdmi, czy filmy są nowego typu i potrzebny jest amplituner z nowymi kodekami , oczywiście szukaj jakiejś dobrej używki z preout, jak masz tego pionieera o ile on jest stereo to zawsze możesz go wykorzystać z preout z amplitunera

Skomentuj

Czaruję...
        X