Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sumowanie d¼wiêków z kart d¼wiêkowych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Poka¿
Clear All
new posts

Sumowanie d¼wiêków z kart d¼wiêkowych

Witam,
    Mam w planach zbudowanie prostego uk³adu, dziêki któremu bêdê móg³ zsumowaæ sygna³y z kart d¼wiêkowych co najmniej 2 komputerów na jedne s³uchawki. Czy w takim przypadku wystarczy zwyk³y pasywny sumator oparty na rezystorach i pó¼niej jaki¶ wzmacniacz s³uchawkowy? Czy nie wyst±pi± wtedy przes³uchy i jakie¶ zak³ócenia poniewa¿ zale¿y mi na w miarê dobrej jako¶ci d¼wiêku. A mo¿e jednak lepiej zastosowaæ wzmacniacz sumuj±cy na wzmacniaczu operacyjnym. Ale taki odwróci mi fazê i potrzebuje symetrycznego zasilania. Czy potrzebujê pó¼niej jeszcze w takim wypadku jakiego¶ rodzaju wzmacniacz s³uchawkowy?
    Pozdrawiam.

My¶lê, ¿e pasywny sumator zrobi co do niego nale¿y.
    Czy bêd± to karty d¼wiêkowe z tego samego komputera czy z dwóch ró¿nych?

Skomentuj

Z 2 ró¿nych. Czy przy pasywnym sumatorze jako wzmacniacz s³uchawkowy móg³by s³u¿yæ kit AVT1024? (http://serwis.avt.pl/manuals/AVT1024.pdf)

Skomentuj

Jakikolwiek wzmacniacz mo¿e byæ ¿eby to dzia³a³o.
        Je¿eli Ci siê zrobi pêtla masy bêdziesz te¿ potrzebowa³ po³±czyæ masy poprzez rezystory.

Skomentuj

Przy pasywnym sumatorze nie potrzebujesz zadnego wzmacniacza. Po prostu dwa wyjscia sluchawkowe laczysz ze soba parami rezystorami 15-33omy.

Skomentuj

A je¶li chcia³bym jeszcze dorobiæ regulacjê g³o¶no¶ci ka¿dego z wej¶æ to jak to zmodyfikowaæ?

Skomentuj

Ale zaczynasz marudzic. Kup sobie gotowy dwu kanalowy mikser z wyjsciem sluchawkowym i nie zawracaj glowy, bo widze, ze nie masz zielonego pojecia o elektronice wiec sam nic nie zrobisz.

Skomentuj

Czarujê...
              X