Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak zrobi głośnik przenośny z tego zastawu Media-Tech MT-3308 SAXO

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak zrobi głośnik przenośny z tego zastawu Media-Tech MT-3308 SAXO

witam chciałbym zrobić głośnik przenośny z tego zestawu głośników do telefonu
    w tym zestawie są :
    2 głośniki 2W RMS 4Ohm
    jeden niskotonowy 3W RMS 8Ohm
    mam też wzmacniacz z wnętrza subwoofera który to napędzał ale wymaga zasilania 230V da się to przerobić na np 12V lub 24V i jaki akumulator mogę do tego kupić i ile mAh by mógł mieć ten akumulator możliwie najmniejszy alby to grało około 3-5h
    jak sie nie da przerobi tego wzmacniacza to jaki można inny zastosować ?
    z góry dzięki za odpowiedź
    tu link do danych o tym zestawie
    http://www.morele.net/glosniki-kompu...08-saxo-43297/

Link nie działa..

Musisz pomierzyć napięcie zasilania za mostkiem. Następnie kupujesz odpowiedni akumulator i gra.

Skomentuj

Musisz zobaczyć na jakie napięcie jest ten wzmacniacz.
      Te 230V zasilało go poprzez transformator i zasilacz i ważne jest napięcie jakie otrzymujesz z zasilacza.

Skomentuj

to w przyszłym tygodniu to zmierzę bo ja nie mam miernika a teraz mam wolne od praktyk i nie mam narzędzi to pomiaru

Skomentuj

I wylutuj mostek prostowniczy, bo przy aku bedzie zbedny.

Skomentuj

Dzięki za odpowiedzi w przyszłym tygodniu wrócę do tematu jak coś nie będę wiedział

Skomentuj

już sprawdziłem ma napięcie 12.57V czyli będzie potrzebny aku 12V mam zamiar kupić około 3Ah tylko nie wiem do czego jest ten prąd rozruchu
              podaje link
              http://allegro.pl/akumulator-motocyk...100982850.html
              w nie których opisach nie ma czegoś takiego jak prąd rozruchu
              i czy da się lżejszy akumulator kupić do 60 zł

Skomentuj

kup baterię akumulatorów Ni-MH ( im więcej połączysz szeregowo, tym większe napiecie uzyskasz). Beda zajmowały mniej miejsca, będziesz miał większe napięcie, bedziesz miał większą pojemność.
                upewnij się, że dany wzmacniacz nie wymaga zasilania symetrycznego, bo będziesz w dopie
                lepiej zmienić wbudowany wzmacniacz na klasę D, mają więksą efektywnosć, czyli będą mniej czerpać prądu, czyli dłużej pogra na akumulatorach
                kup zwykły moduł bluetootha i podłącz sobie pod wejscie i już masz przenośny zestaw.
                zainwestuj w ładowarkę do akumulatorów Ni-MH (wykrywanie delty napiecia łądowania)

"Prad rozruchu" - wydajnosć prądowa ciągła / chwilowa jest to maksymalny prąd jaki akumulator może dostarczyć do obciążenia w danym przedziale czasowym, bez jego większego uszkodzenia. Największe mają Li-Po .Nie potrzebne ci to absolutnie.

Skomentuj

Czaruję...
                X