Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amplituner KD z obsługą sieci.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Amplituner KD z obsługą sieci.

Cześć
    Panowie potrzebuje pomocy...
    Szukam amplitunera kina domowego - moje wymagania:
    -obsługa sieci LAN (kabel/wifi bez znaczenia)
    -obsługa plików FLAC
    -pre out 5.1/7.1
    -minimum 3 wejścia HDMI - pasowało by z obsługą 3d i kanałem zwrotnym
    Ampli będzie wykorzystywane i do muzyki i do kina i okazyjnie grania - procentowo powiedzmy 50/40/10
    Podłączone do niego będą mx-140 w TL i przynajmniej narazie Logitechy X-530 po pre oucie do kina i do grania. W późniejszym czasie, jeżeli amplituner będzie niedomagał w stereo to osobny wzmacniacz stereo po pre out, a resztę kolumn jakoś wystrugam :P
    Budżet? Jak najtaniej :) używki jak najbardziej wchodzą w grę - myślę, że do 1000 coś upoluje.
    Co powiecie o;
    Onkyo tx-nr808? czytałem dużo o awariach płytek hdmi...
    Yamaha rx-v773?
    Denon avr-3808?
    Pozdrawiam :)
    Last edited by Michal93; 13.09.2015, 20:59.

mam 771 czyli poprzedni jak 773 a to że co roku nowy wypuszczają to pewnie prawie to samo, na pewno zainteresuj się zbudowaniem uniego na preout bo sam ampli cienko wypadnie do napędzenia 18awx a tak to ma wszystko, a ten kanał zwrotny to więcej z tym problemu niż pożytku, weź od razu optykiem tv podłącz bo pewnie ma takie wyjście

Skomentuj

Jakie masz kolumny? Bardzo słychać różnicę?

Skomentuj

Mam Onkyo 808 i sobie bardzo chwalę:) Jeśli chodzi o uszkodzenie o którym słyszałeś to tak na prawdę najbardziej dobija je włączone skalowanie z sygnałów SD ( nie wiem dlaczego tak jest ale to są informacje z Onkyo) a nie oszukujmy się, mało kto tego teraz używa. Z resztą jest wielka akcja onkyo wymieniająca nieodpłatnie uszkodzone moduły.
        Moim zdanie ampli wart każdej złotówy. Chociaż przyznam, żę trochę mi zajęło przestawienie się z denona:)

Pozdr

Skomentuj

Zamieszczone przez czarecki Zobacz posta
          Onkyo 808
          wiatraki nie hałasują? Wielu twierdzi że dobrze brzmiące w stereo amplitunery Onkyo skończyły się na modelach 805/875 905 choć i w tych moduły HDMI padały nagminnie. Poza tym Onkyo często bardzo się grzeją. Używana 808 za 1200-1600zł to chyba średni interes. Ani to nowoczesny sprzęt ani wybitny dźwiękowo - taki półśrodek.
          Mam Yamahę RX-A740 (porównywalną z serią RX-V77X) gra całkiem przyzwoicie w stereo - zupełnie nie rozumiem stwierdzeń typu że "amplituner nie napędzi tego czy owego". To taki audiofilski bełkot. Można się czepiać jakości dźwięku ale na pewno nie tego że będą problemy z mocą. Wzmacniacz Pioneer A-30 który miałem wcześniej okazał się słabszy od tej Yamahy.

Skomentuj

W każdym amplitunerze może zepsuć się cokolwiek. Nie ma modelu bardziej awaryjnego, no może poza amplitunerami HK. Ja mam denona i też HDMI mi wysiadły. Regóła jest taka że im wyższy model tym lepiej bedzie grał w stereo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
              wiatraki nie hałasują?
              Kompletna cisza.

Używana 808 za 1200-1600zł to chyba średni interes
              Akurat ze stwierdzeniem, że za ok.1400zł onkyo 808 to średni interes się nie zgadzam. Jak się przymierzałem do zakupu ampli to porównywałem onkyo 808 do denona x4000 który stał wtedy za 4 tys. Wychodząc ze studia stwierdziłem, że onkyo ma wszystko co ma x4000 - hdmi 1.4 ( 3d) radio internetowe, wszystkie dekodery ( oprócz atmosa), usb przez które przechodzą "flaki" a to wszystko za 1500zł. Wedłg mnie to się nazywa DOBRY INTERES:) Ale fakt - wiedziałem żę mam zmienioną płytkę hdmi na tą bardziej bezawaryjną, tak to też pewnie miałbym jakieś wątpliwości

Pozdro
              Last edited by czarecki; 15.09.2015, 09:06.

Skomentuj

Zamieszczone przez czarecki Zobacz posta
                Ale fakt - wiedziałem żę mam zmienioną płytkę hdmi na tą bardziej bezawaryjną
                Podstawa znać przeszłość sprzętu
                Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
                mam denona i też HDMI mi wysiadły
                no własnie
                Najlepiej kupić coś co ma jeszcze kilka miesięcy gwarancji

Skomentuj

zupełnie nie rozumiem stwierdzeń typu że "amplituner nie napędzi tego czy owego". To taki audiofilski bełkot. Można się czepiać jakości dźwięku ale na pewno nie tego że będą problemy z mocą.
                  widocznie masz mało wymagające głośniki albo mało słyszałeś. Miałem kilka yamah , poprzednią była 1400 i ta zasilaniem itp nie grzeszyła, 771 w porównaniu do niej jest mizerna, na ilu końcowkach mocy sprawdzałeś amplituner kontra wzmacniacz stereo bo z reguły jeszcze wśród budżetowych amplitunerach to słychać wyraźnie różnice

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Michal93 Zobacz posta
                  Jakie masz kolumny? Bardzo słychać różnicę?
                  Pod samą 771 głośników nie podłączyłem nigdy, z poprzednią 1400 zacząłem próbować i o ile na tylnych kanałach gdzie nie ma za dużo niskich tonów oraz mało grają różnicy niema za bardzo, natomiast przednie a już w ogóle na kanale centralnym jeśli masz coś większego jest różnica, kontrola głośnika i zejścia, po prostu słychać że gra a nie się męczy i próbuje jakoś kontrolować głośnik.

Na początku miałem elac fs57 i te pewnie były wysokoefektywne 4ohm do kina typowo, bo nad c320 jak i rotel ra02 kręcił nimi aż miło, ampli kina grał w tym przypadku płasko bardzo , ale po podłączeniu 3sm gdzie jest 18awx już trzeba było znacznie znacznie gain odkręcać na wzmacniaczu więc z z samym amplitunerem mogło by być nieciekawie, później podpiąłem uniego i nad wyleciał bo uni znacznie lepiej sobie radzi.

Napędzam wszystkie kanały dodatkowymi końcówkami, na amplitunerze jeśli już włączę radio, do stereo mam osobny tor, nie musisz się zgadzać z moją filozofią, może ci wystarczy sam amplituner ale lepiej weź taki który ma preout abyś w razie czego mógł pożyczyć jakiś wzmacniacz i podłączyć i samemu posłuchać czy słyszysz różnice czy nie, ja amplituner pożyczałem na testy znajomemu z poznania który ma dodatkowe końcówki ale testował go na tych wbudowanych i był zadowolony jak to gra,kwestia ustawienia tego wszystkiego jeszcze żeby to zagrało

Skomentuj

Edytowany.. można usunąć.
                    Last edited by Michal93; 01.10.2015, 11:43.

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                      widocznie masz mało wymagające głośniki albo mało słyszałeś. Miałem kilka yamah , poprzednią była 1400 i ta zasilaniem itp nie grzeszyła, 771 w porównaniu do niej jest mizerna, na ilu końcowkach mocy sprawdzałeś amplituner kontra wzmacniacz stereo bo z reguły jeszcze wśród budżetowych amplitunerach to słychać wyraźnie różnice

Pod samą 771 głośników nie podłączyłem nigdy, z poprzednią 1400 zacząłem próbować i o ile na tylnych kanałach gdzie nie ma za dużo niskich tonów oraz mało grają różnicy niema za bardzo, natomiast przednie a już w ogóle na kanale centralnym jeśli masz coś większego jest różnica, kontrola głośnika i zejścia, po prostu słychać że gra a nie się męczy i próbuje jakoś kontrolować głośnik.
                      W przeciwieństwie do innych firm Onkyo ma bardzo dobre zasilania i końcówki mocy
                      Mam na myśli te lepsze modele czyli od serii 7....
                      Ja szukałbym Onkyo TX-NR905 lub 906
                      W stereo naprawdę bardzo dobre
                      Napędzą KAŻDE kolumny
                      Zaletą tych serii jest też to , że nawet jak padnie płytka z HDMI to amplituner gra bez niej dalej :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X