Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz na układzie TDA2040

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz na układzie TDA2040

Mam problem we wzmacniaczu na TDA2040, mianowicie zbyt mocno grzeje mi sie tranzystor BD911, BD912 jes w normie, nie wiem co zrobić proszę o pomoc!
    Załączone pliki

odp

napisz może troche dokładniej co się dzieje czy układ wogule działa(domyślam się że nie)czy słychać coś w głośniku wtedy napewno łatwiej bedzie coś powiedzieć.A na początek proponuję sprawdzić jeszcze raz czy wszystkie elemęty są prawidłowo wlutowne jest to bardzo prosty układ więc nie powinno to sprawić problemu(sam tak miałem że sprawdzałem kilka razy i nic nie znalazłem a potem na spokojnie patrząc okazało się że jednak jest błąd)sprubuj podłączyć jeszcze układ przez amperomierz i napisz jaki prąd pobiera.dodaje załącznik w pstaci schematu(zadje mi sie że to ten kit J-57)żeby ewentualnie innym forumowiczom było łatwiej cos powiedzieć
    POZDRO
    Załączone pliki

Skomentuj

łan kłestjon: czy wszystkie tranzystory razem z tym <dziwakiem-scalakiem> tda sa na jednym chlodziku i do tego nie izolowane??
      jesli tak to spruboj je odizolowac i moze pomoze!

kit czy samorobka??

Skomentuj

Wbrew pozorom wzmacniacz działa prawidłowo (poza wspomianą temperaturą) jest to układ gotowy z zestawu do s.m. J57, co do radiatorów są wspólne na tranzystorach i osobny TDA2030 izolowane. Co do pomiaru prądu to podam puźniej bo akurat zezłomowałem miernik.

Skomentuj

Czaruję...
        X