Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Remont instalacji elektrycznej pod audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Remont instalacji elektrycznej pod audio

będę robił remont instalacji elektrycznej w bloku. Mam problem z brumieniem różnych sprzętów. Proszę o porady na co zwrócić uwagę i jak zaprojektować instalację pod audio

Zamieszczone przez kamil4772 Zobacz posta
    będę robił remont instalacji elektrycznej w bloku. Mam problem z brumieniem różnych sprzętów. Proszę o porady na co zwrócić uwagę i jak zaprojektować instalację pod audio
    Moze moj wpis bedzie troche zbyt agresywny ale kolego, jesli Ci brumi sprzet to w pierwszej kolejnosci mozesz sprobowac zastosowac filtr przed listwa do ktorej jest wpiety sprzet, jesli to nie pomoze to wymienic sprzet bo jest zwyczajnie kiepski

jest jeszcze opcja aby pociagnac dedykowana linie z osobnej fazy jesli masz zasiklanie 3f w domu
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Jesli brum sieciowy to masz problem z prowadzeniem masy sygnałowej sprzetu (niewien czy to diy) ale skoro już to przewody głośnikowe bo pewnie o to ci chodzi to 50cm od sieciowych byle nie na krzyż z nimi min 2x2.5 mm2 przewód

Skomentuj

Pętla masy poprzez przewód ochronny może powodować takie efekty.

Skomentuj

Już to przerabiałem, Irek napisał że nie ma na rynku takiego takiego filtra, przeczytaj opinie Irka na temat filtra by-Yoshi mój poprzedni temat:
          diyaudio.pl/showthread.php/24943-Panel-subwoofera-aktywnego-brumienie-i-migający-ekran-LCD
          Chyba że znasz i możesz wskazać konkretne rozwiązanie.

Wymiana instalacji chyba będzie najlepszą opcją, obecnie mam dwużyłową

znalazłem dwa artykuły:

http://www.glab.com.pl/porada_11
          http://www.audiomatus.com/petla_masy.pdf

Niestety nie mam wpływu na budowę projektora, czy monitora, a do listwy jest podłączonych 8 urządzeń
          Last edited by kamil4772; 21.11.2015, 21:59.

Skomentuj

Jeśli masz urządzenia audio wpięte do listwy z PE, to rozwiązaniem niepogarszającym bezpieczeństwa byłoby zastosowanie SPDIF po światłowodzie lub koncentrycznym (ale wtedy urządzenia po jednej ze stron muszą mieć trafo izolujące).
            Jakie urządzenia są bezpośrednio połączone ze wzmacniaczem? Które z nich posiadają uziemienie?

Musisz zlokalizować źródło problemu, bo jeśli problem jest z pętlą pomiędzy urządzeniami, to wymiana instalacji nie pomoże.

Skomentuj

Czaruję...
            X