Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica STX FX200

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica STX FX200

Witam,
    Postanowiłem zrobić zwrotnicę kolumny sam i chciałbym usłyszeć wasze zdanie na temat rozmieszczenia elementów i prowadzenia ścieżek. Czy masa może być rozlana po całej płytce?
    Schemat zwrotnicy z tego forum (STX FX200):

Zdjęcie przedstawiające jak to mniej/więcej będzie ułożone.

Masz elementy, to OK. Teraz lutuj drut do druta zgodnie ze schematem, przymocuj wszystkie elementy do kawałka sklejki czy panela podłogowego za pomocą trytytek i termogluta i się ciesz muzyką. Odpuść płytki, szkoda czasu.

Skomentuj

Akurat dla mnie wytrawienie płytki to nie problem, właśnie to wolałbym zrobić to na laminacie niż na sklejce. Jeśli uważasz, że ustawienie cewek jest OK to będę działać dalej.

Skomentuj

Zamiast trawić, wolałbym laminat ponacinać nożykiem + ewentualnie szlifierką delikatnie poprawić ścieżki.
        Szkoda czasu i zachodu
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Masę można rozlać pod warunkiem, że nie zrobisz pętli masy, a o to w Eaglu łatwo

Ja zwrotnice robiłem na "czystym" laminacie, tzn. bez miedzi. Ponawiercałem otwory i łączyłem na pająka. Całkiem przyjemnie to wyszło :)

Skomentuj

Dzięki za sugestie. Zabieram się do roboty.

Skomentuj

Czaruję...
            X