Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Połączenie dźwięku przestrzennego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak nie chce Ci się użyć pomocy wujka Google to kup w serwisie instrukcję obsługi

Skomentuj

http://www.pioneer.pl/pl/products/ar...7-K/media.html

Tutaj link do manuala nie trzeba kupować
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
        http://www.pioneer.pl/pl/products/ar...7-K/media.html

Tutaj link do manuala nie trzeba kupować
        Zgadza się :)
        Tylko za chwilę okaże się , że człowiek nie kuma żadnego z języków
        A guglać zwyczajnie mu się nie chce , łatwiej zarejestrować się na forum :)

Skomentuj

Wyłączony masz sygnał na te głośniki w ustawieniach musisz mieć coś takiego jak speakers setup, tam to ustawiach.

Skomentuj

Gdzybym w google coś znalazł to własnoręcznie tu bym się nie rejestrował

Skomentuj

Zauważyłem że przy teście t. Ton powinny pokolei szumiec wszystkie głośniki a tak nie jest bo niektórzy szumi centralny i jeden ten mały ta satelitka

Skomentuj

Instrukcja angielsko włoska. Podłączanie głośników str 16, przypisanie wejść str 39. Konfiguracja systemu od strony 33. Starczy?

Skomentuj

Zaraz się przekonam czy starczy

Skomentuj

Zamieszczone przez Vsx417 Zobacz posta
                    Zauważyłem że przy teście t. Ton powinny pokolei szumiec wszystkie głośniki a tak nie jest bo niektórzy szumi centralny i jeden ten mały ta satelitka
                    powinny przy teście "szumieć" po kolei wszystkie głośniki, podłącz pod kanały L+R przednie po kolei wszystkie głosniki (wraz z ich kablami) to się przekonasz czy są sprawne głośniki i kable.
                    Nie masz jakiegoś kumpla co używa kina domowego - podłączył by Ci to i sprawdził w 5min ?

Skomentuj

Właśnie nie mam nikogo znajomego we Wroclawiu co by miał kino. Może faktycznie coś nie tak z kablami jest. Ale to i tak nie rozwiązuje mojego problemu z przestrzennym dźwiękiem

- - - - - aktualizacja - - - - -

Aktualnie mam tak podłączone czincz od dekodera idzie do amplitunera do wtyku dvd/ld i funkcja taką sama na wyświetlaczu i działaja tylko dwie kolumny

Skomentuj

Szum powinien być w głośnikach bez podłączania żadnych chinczy. Masz menu, lub to menu i tam znajdziesz speaker setup. W tym miejscu możesz włączyć lub wylączyć każdy głośnik odddzielnie. Przy teście musi działać, chyba że spalone są końcówki mocy. U mnie ten przycisk to top menu.

Skomentuj

Więc tak wszystkie głośniki działają po teście ale dalej nie ma dźwięku przestrzennego mimo waszej pomocy nie ma może ktoś pokieruje mnie konkretniej

Skomentuj

Przeczytaj uważnie całą instrukcję obsługi
                            Jeżeli będzie taka potrzeba to nawet kilka razy aż zrozumiesz
                            Dlaczego ktoś inny ma to zrobić za ciebie ? :)
                            Wszystkie wskazówki masz zawarte w poprzednich wpisach

Skomentuj

Nie ma dźwięku przestrzennego bo z telewizora czy dekodera upc rzadko o ile wogóle jest dźwięk wielokanalowy 5.1. Chyba że w amplitunerze wybierzesz jakiś tryb uprzestrzenniajacy stereo do 5.1 na przykład dolby pro logiczne wtedy musisz usłyszeć dźwięk wielokanalowy. Odpal sobie w amplitunerze zwykle radio FM i ustaw tryb dolby pro logic a zagrają wszystkie.kolumny

Skomentuj

No i dziękuję Ci bardzo wszystko jasne i na temat pomogłeś mi i teraz wszystko działa jak trzeba. Dziękuję

Skomentuj

Haha już wcześniej mu pisałem o tym tych trybach pseudo 5.1

Skomentuj

No to jak pisałem że oczekuje dźwięku przestronnego i że mam dekoder to nic nie pisałeś że się nie da z dekodera wyciągnąć takowego dźwięku a tu proszę odpowiedź czysta i klarowna.

Skomentuj

Pisałem że potrzebujesz pseudo miksowania do 5 chanel stereo lub pro logic skoro nie dostarczasz czystego sygnału 5.1

Skomentuj

A wystarczyło dokładnie przeczytać instrukcję obsługi

Skomentuj

Czaruję...