Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amplituner KD dekoder dts końcówki mocy DIY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Amplituner KD dekoder dts końcówki mocy DIY

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,
    W ostatnim czasie trochę poczytałem o wzmacniaczach mianowicie:
    "Amplitunery kina domowego z średniej półki grają jak lepsze boomboxy" , "lepiej kupować nowsze technologie kina domowego bo nie będą miały problemów z dekodowaniem dźwięku" , "końcówki w amplitunerach są marnej jakości".
    To wszystko to prawda której sam boleśnie doświadczyłem kupując kiedyś badziewny ampli pioneer vsx 422.
    Końcówki w nim to tragedia grają płasko bez wykopu nawet do kina taka jakość nie jest wystarczająca.
    Chodzę do szkoły gdzie mam sprzęt i nauczycieli z dużą wiedzą w zakresie elektroniki i chętnych do pomocy.
    Czy jest możliwość wyciągnięcia/usunięcia końcówek mocy a sygnałów z procesora dts użyć jako pre ampu kina domowego?
    (Czy po odłączeniu końcówek nie będzie errorów na ekranie itp, czy nie będzie innych problemów z softwarem)
    Jeżeli poprzednie pytanie będzie pozytywne to chciałbym zbudować nową końcówkę mocy 5 kanałową do kina domowego.
    Chciałbym aby była to powielona wersja jakiegoś sprawdzonego klocka o mocy realnej powyżej 100 watt.
    Szczerze mówiąc myślałem nad denonem poa 2200 ale nie było o nim zbyt dobrych komentarzy i pewnie z wydzielaniem ciepła byłby problem.
    Końcówka najprawdopodobniej będzie miała radiatory w całości jako boki obudowy.
    Proszę o sensowne odpowiedzi.
    Pozdrawiam :)

Mam yamahe 771 na front iamp a na resztę 2 x uni i do suba dodatkowo. Niestety o ile w kinie jest poprawa dynamiki itp o tyle w muzyce dobry dac i czysty tor stereo jest znacznie lepszy. Nie jest tak płasko jak mówisz. Dlatego też mam osobnego daca do tv i tuner radiowy a amplitunera używam jako procesor dźwięku

Skomentuj

Dziękuję za szybką i sensowną odpowiedź :)
      Twoja yamaha posiada wyjścia z procesora u mnie ich nie ma, mogę je dorobić nie martwiąc się że wzmacniacz zacznie rzucać errorami ?
      Stereo będzie na innym wzmacniaczu. Ogólnie w kinie nie tak mocno liczy się jakość dźwięku a sama przestrzeń tworzona właśnie przez procesor ale naprawdę to co reprezentuje sobą pioneer nie nadaję się do niczego nawet do kina.
      Przy okazji czy mógłbyś mi polecić jakąś końcówkę sprawdzoną i wydajną powyżej 100 watt jak u góry pisałem , może być z integry.
      Jeśli już będę wiedział co budować to w niedługim czasie założę wątek workloga z placu boju :)

Skomentuj

Tanio i dobrze skladaj uni

Skomentuj

A skąd wziąć gerbery i wykaz części do tego uniampa?

Skomentuj

http://www.fratu.pl/irek/?uniamp150v2,69 napisz do irka o pcb

Skomentuj

Czaruję...
            X