Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Znikający kanał wzmacniacz rotel ra 713

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Znikający kanał wzmacniacz rotel ra 713

Witam , mam problem z dość wiekowym wzmacniaczem, a mianowicie, rotel ra 713, rok prod. ok 1980 ? +- 4 lata, podczas grania potrafi zniknąć jeden kanał, raz lewy raz prawy, pomaga tylko i wyłącznie podkręcenie głośności, bądź podkręcenie basu, żeby więcej mocy poszło na głośniki i wraca do normy, brakujący kanał ożywa, żeby po paru minutach znowu zniknąć. Ma ktoś pomysł ? Ew czy ma ktoś speca któremu mogę to oddać, już nie mam do niego cierpliwości a przez dłuższy okres jest to irytujące. dzieki za odp i pozdrawiam

Wybitnie jakiś zimny lucik :) Zdaje się, że Bumpalump oferował się w takich tematach :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czyli wzmacniacz do przeglądu, wkońcu ma koło 40 lat i pewnie nikt w nim nie grzebał, ale ciekawe, że drugi mój egzemplarz ra 313 działa bez problemu, a wiek podobny, no nic muszę się kontaktować i go oddać do zrobienia

Skomentuj

U mnie było to samo w AA MAP-105, przekaźnik do regeneracji a najlepiej od razu wymiany. Ale możliwe też że zimne luty

Skomentuj

99% na przekaznik, przy wiekszym napieciu styki zaczynaja przewodzic, do wymiany lub regeneracji
          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Czaruję...
          X