Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kabel 15m, miniJack---> 2xRCA jaki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kabel 15m, miniJack---> 2xRCA jaki?

Witam, panowie mam zamiar podłączyć komputer PC zaopatrzony w kartę soundblaster AUDIGY do domowego wzmacniacza za pośrednictwem kabla długości ok 15m.
    Tutaj pojawia się pytanie czy warto wydać więcej kasy i złożyć sobie taki kabel np na przewodzie KLOTZA my 206 czy podobnej klasy przewodzie mikrofonowym
    i zarobić końcówki? czy może lepiej kupić tańszy kabel z przeznaczeniem RCA bo klotz to koszt 5-6zł a zwykły przewód z 2zł, pytanie jest takie czy słyszalna będzie różnica i czy warto wogle kombinować ? dodam że połączenie będzie prawie w linii prostej więc również zastanawiałem się nad użyciem 2szt kabla koncentrycznego/antenowego trishield? czy kable antenowe nadawały by się do takiego podłączenia i pociągnięcia sobie sygnału np w ścianie?

Pozdrawiam Michał.

Ja bym był za kupnym kablem gotowym tylko dobrej jakości. 15 metrów to trochę dużo jak na przesyłanie sygnału o tak małym poziomie.

Skomentuj

Sygnał przesyłany na większe odległości warto przesyłać torem symetrycznym. Poczytaj i może zamów sobie taki kit: http://ep.com.pl/files/3786.pdf (Symetryczny tor audio
      AVT–928)

Skomentuj

Do 15metrów niema takiej potrzeby , moje pytanie jest takie czy lepiej gotowy kabel kupić jakiegoś prolinka czy coś dłubać?

Skomentuj

Kup gotowca i po sprawie, tylko jakiegoś porządnego. Prolinki można dostać w okolicach 70zł i wystarczy.

Skomentuj

Przewód będzie ruszany? Czy tylko raz położony, podłączony? Bardziej się opłaca kupić gotowy, jednak jeżeli miałby być ruszany to lepiej dopłacić i zrobić sobie na konkretnych elementach. Cena za dobry kabel(najlepiej podwójny, żeby nie kombinować z "Y") to ok 6zł/mb, złącza REAN'a wyniosą nie całe 20zł za wszystkie. Także wybór należy do Ciebie :)

Jeżeli miałbyś coś kupować to nie najtańsze- ponieważ te nie mają zwykle pełnego ekranu, tylko kawałek drucika skręconego w spirale wokół przewodu sygnałowego.

Skomentuj

Jednak kupiłem prolinka w pełni ekranowanego oraz rzekomo z Ofc
              .

Skomentuj

Czaruję...
              X