Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zasilanie kitu AVT2153

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zasilanie kitu AVT2153

Witam, mam jedna watpliwosc co do kitu AVT2153. Otoz nie wiem jakie napiecie mam przylozyc do niego. Mam zbedny transformator 70W o napieciu 35V - po wyprostowaniu.
    Jest to chyba transformator nie symetryczny poniewaz ma tylko 2 wyjscia a nie jak zaobserowalem na schematach zasilaczy symetrycznych 3.

Cytatuje z Edw 8/97: "Dla uzyskania mocy 100W w glosniku 8-omowym napiecie zasilajace wynosic musi okolo 90V (+-45)" To ja w koncu nie wiem ile mam podlaczyc :( Czy 90 co mi sie wydaje troche dziwne czy te 45?

Sorka za takie banalne pytania, ale spalic nic raczej nie chce
    Pozdrawiam

Re: Zasilanie kitu AVT2153

no ba tak jest ... jak podlaczysz symetryczne zasilanie +-45V to napiecie roznicowe masz 90V ..... tylko ze to jest symetryczne a ty masz pojedyncze

Skomentuj

masz za malo bo masz pojedyncze 35V, zatem roznicowo 17.5 jakbys wyciagnal srodek uzwojenia, proponuje zrob tak zeby kupuic trafo 100W zeby dawalo symetryczne wyprostowane 40V i bedzie git

nie wiem czy jest sens dawaz +-45 czy to nie pojdzie tylko w znieksztalcenia

Skomentuj

Jeśli moderatorów lub admina to nie zdenerwuje to podam link (napewno się przyda)
        http://forum.ep.com.pl/viewtopic.php?t=11100
        P.S. Poprostu kup nowe trafo i tyle bo z tego co masz raczej bardziej się namęczysz niż coś zrobisz.

Skomentuj

Czaruję...
        X